Gjenvalgt sykepleierleder støtter bussjåførenes streikerett

– Streik er et lovlig virkemiddel både for bussjåfører og sykepleiere, konstaterer gjenvalgt fylkesleder Gjertrud Krokaa i sykepleierforbundet i Nordland (NSF).

Frist for å godkjenne det Unio-fremforhandlede resultatet for sykepleierne i kommunene, er satt til 19.oktober. -De kommende dager vil avgjøre veien videre, sier fylkesleder Gjertrud Krokaa i Norsk Sykepleierforbund, Nordland.  

Pluss

"Begredelig, trist, og provoserende" , slik karakteriserer Norsk sykepleierforbund Nordland kommuneoppgjøret for sykepleierne. Unio forhandlet tidligere i september på vegne av 135 000 medlemmer i kommunesektoren, blant dem sykepleierne. 16. september i år ble det meldt om enighet; alle Unios grupper i KS får lønnstillegg på mellom 1400 og 1900 kroner. Dette er et anbefalt forslag. Frist for godkjenning av oppgjøret er satt til 19.oktober. Gjenvalgt fylkesleder i Nordland Gjertrud Krokaa i NSF vil ikke foregripe hva sykepleierne gjør videre. Men gjør det klart at oppgjøret er for dårlig.