Hurtigruten beklager: Vi har sviktet og gjort feil

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten vedgår at selskapet har sviktet i håndteringen av smitteutbruddet på skipet Roald Amundsen.

Oslo 20200803. Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam under en pressekonferanse etter utbruddet av koronasmitte på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam tok selvkritikk på selskapets vegne under pressekonferansen mandag ettermiddag.  Foto: ANNIKA BYRDE Annika Byrde / NTB scanpix

Pluss

– Jeg skal være grenseløst ærlig. Vi har sviktet. Vi har gjort feil, og det vi ser nå, er ikke det Hurtigruten skal stå for eller det vi er. På vegne av selskapet beklager jeg dette på det sterkeste. Den foreløpige gjennomgangen av hendelsen viser flere avvik fra prosedyrene. Det er mitt ansvar som øverste leder, sa Skjeldam på en pressekonferanse mandag ettermiddag.