Lokale utviklere laget digitale koronaløsninger på rekordtid

Ifølge statsråd Linda Hofstad Helleland var Norge blant de raskeste landene i verden til å komme opp med flere nye digitale løsninger for næringslivet under koronakrisen. Årsaken til dette ligger hos Digitaliseringsdirektoratet i Brønnøysund, Leikanger og Oslo.

Da koronakrisen rammet Norge fikk dette store konsekvenser for næringslivet. Da ble digitale løsninger svært viktige og Digitaliseringsdirektoratet og Altinn måtte levere.. Fra v: Eli Korsan, Kristine Aasen, Randi Øyri og Frank Åseli på storskjerm og Jørgen Ferkingstad.  Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Pluss

Over flere år har digitalisering av det norske samfunnet vært et satsingsområde og det har vært lagt ned betydelige ressurser for å oppnå dette. Det har ifølge distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland betydd mye under koronakrisen. Hun mener kompetansemiljøet som finnes ved Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet (Altinn) i Brønnøysund har vært drivkraften bak.