Da politiet rykket mannsterke ut til Kinolokalet etter et leserinnlegg

Et leserinnlegg signert «O. A. M.» i 1971 skapte frykt for demonstrasjoner under visningen av John Wayne-filmen «Green berets». Leserinnlegget ble dessuten anmeldt til politiet.

John Waynes film «The Green Berets» var som en rød klut for venstresiden både i Norge og andre land. I 1971 ble filmen vist for et musestille kinolokale etter at lensmann Ragnvald Seim (i midten) satte inn tre lensmannsbetjenter som årvåken vaktstyrke under både 18- og 21-visningen - med mannskaper i beredskap i tilfelle noen prøvde å avbryte filmvisningen i Brønnøysund. Leserinnlegget som var bakgrunnen for dette ble anmeldt til politiet, og Seim ba redaktør Hervik (t.h., med sigarett i munnen) i BA oppgi hvem som hadde skrevet det.  Foto: BA arkiv/Scanpix Arkiv

Pluss

Det var 5. november 1971 Brønnøysunds Avis kunne melde om det inntrufne.