Trenger 20 bøssebærere til årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon skal gi kvinner i ni land muligheten til å ta styring over egne liv.

TV-aksjonen 2019 trenger bøssebærere, f.v. Aina Slotterøy, Jørn Georg Johansen og Johnny Nielsen Hanssen.  Foto: Simon Aldra

Pluss

Årets TV-aksjon er til inntekt for prosjektet «Nå er det hennes tur», organisert av organisasjonen CARE.

Vil hjelpe 400.000 kvinner

Det er mange kvinner i verden som ikke får eie noe. Som ikke kan styre sin egen fremtid. Det er formålet med årets TV-aksjon å gi kvinner muligheter til å ta ansvar for eget liv.

– Årets aksjon går til kvinnene som ikke har mulighet til å bestemme selv. I mer enn 100 land nektes kvinner enkelte typer stillinger. CAREs hovedfokus er å gi dem muligheten til å klare seg selv og å drive egen næringsvirksomhet, sier Aina Slotterøy til BAnett.

400.000 kvinner skal gis mulighet til å skape sin egen arbeidsplass, ifølge TV-aksjonen. Midlene går til CAREs arbeid i ni land, Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

– Kvinner i mange land får ikke engang gå på skole, de får juling i stedet. Dette handler om å få eierskap til egen kropp. Slik kan man jobbe og tjene egne penger, sier hun.

Trenger folk i byen

Det er behov for flere bøssebærere i Brønnøy. Tirsdag mangler man rundt 20 bøssebærere.

– Vi trenger gjerne folk som vil gå i byen. Det er snakk om roder på 1,5-2 timer. Vi har gjort rodene litt mindre enn tidligere år. Det er mange roder i sentrum, for eksempel for familier som vil gå korte strekker med mye hus, som på Salhus, sier Slotterøy.

Mangler 20 bøssebærere

Mange har allerede meldt seg. En mann som kan kjøre mellom Skogmo og Trælnes er klar, dessuten har brønnøyrussen sagt at de kan stille opp med 15-20 stykker.

– Vi trenger cirka 20 til, og gjerne noen med førerkort som kan bidra fra Mosheimkrysset til Horn, sier hun.

Det er også mulig for ungdommer å sykle, mens Innsats for andre-skoleklassene på Salhus og Hilstad også har antydet at de bidrar.

Ber folk melde seg på nett

Slotterøy håper at folk melder seg som bøssebærere gjennom TV-aksjonens portal, som er postet på kommunens facebookside.

– Noen har allerede meldt seg via portalen til TV-aksjonen. Vi vil gjerne at folk skal bruke den. Da får jeg de opplysningene jeg trenger automatisk, sier Slotterøy.