Digitaliseringsministeren kommer til Brønnøysund i neste uke

Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen, digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) og stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth under et FN-opphold i New York mens Astrup var utviklingsminister.  Foto: Privat

Pluss

Norges første digitaliseringsminister, Nikolai Astrup (H), har ikke vært i jobben lenge. Han gikk inn som statsråd for digitalisering i Kommunal- og moderniseringsdepartementet 22. januar i år. Da fikk han samtidig ansvaret for Altinn.


Onsdag kommer han til Brønnøysund. Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H), som skal være med på statsrådbesøket i sin egen hjemby, opplyser at Astrup skal besøke brønnøybedriften Visual360, Brønnøysundregistrene og - naturlig nok - Altinn.


Astrup skal også delta på medlemsmøte i Brønnøy Høyre samme ettermiddag.


Digitaliseringsministeren om Altinn:

– Det foreligger ingen planer om å flytte hele eller deler av aktiviteten der andre steder

Norges første digitaliseringsminister sier det fortsatt ikke er tatt en beslutning om hvordan samarbeidet mellom Altinn og Difi kan styrkes.Register-tillitsvalgt: - Kun ansvaret for Altinn som er flyttet

NTL og Kjetil Mathisen er positiv til regjeringens ønske om mer samhandling om digitalisering.Brekk vet lite om hvilke konsekvenser Altinn-flytting får

- Det blir en prosess mellom departementene, sier registerdirektøren.

Nikolai Astrup overtar som statsråd både for Altinn og Difi

Det gjøres flere endringer og omrokeringer i Erna Solbergs nye regjering.

Registrene får ny sjef

Monica Mæland ut og Torbjørn Røe Isaksen inn, ifølge NRK og TV2.