Helsepolitiker (Sp): – Bør fortsatt vurdere to fullverdige sykehus

To fullverdige sykehus på Helgeland bør fortsatt være et alternativ, mener stortingsrepresentant Kjersti Toppe.

– Mange har respekt for det som kommer fra sentralt hold i slike saker, og det er forståelig. Men jeg har vært med på svært mange slike prosesser, og jeg ser med en gang at mandatet som er gitt til Helgeland er for snevert, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp, lengst til høyre) – her i panelet i Kulturbadet torsdag kveld sammen med (fra venstre) Espen Isaksen, samfunnsutvikler i Mosjøen og omegn næringsselskap, Kirsten Toft, kommuneoverlege i Alstahaug, Sinne Simony Marken, kommunelege og helsesjef i Vega, og Siv Mossleth, stortingsrepresentant fra Senterpartiet i Nordland.   Foto: Leif Steinholt

Pluss

Synspunktet om at Helgeland kun bør ha ett stort sykehus har hatt økende oppslutning, både gjennom uttalelser fra helsefaglig hold og fra de fleste kommunene sør for Korgfjellet.