Tillitsvalgt raser og mener dette kan gå veldig ille når vinteren kommer

Når brøytestikkene er på innsiden av autovernet kan det gi smalere vinterveier.

Bildet til venstre er tatt på Fv17 ved Skarsåsen onsdag ettermiddag. Bildet til høyre er tatt på Tosenveien i april. Det er opparbeidingen av snø og is langs autovernet Jan Andreas Aanes er redd for.  Foto: Simon Aldra

Pluss

Da samferdselsråd Svein Eggesvik (t.v.) reiste rundt på Sør-Helgeland i juni var det Jan Anders Aanes (i midten) som førte bussen. Her forteller bussjåfør Knut Arne Busch (t.h.) om dårlig veistandard mens bindalsordfører Britt Helstad (Ap og helt til venstre) hører på.  Foto: Simon Aldra

– Vi reagerer på at Mesta setter brøytestikkene på innsiden av autovernet. Når det brøytes må de holde avstand til brøytestikkene, og da blir det en del som ikke brøytes. Da får vi en skråkant ved autovernet, som gjør at veien blir 10-12 centimeter smalere.

Det sier hovedverneombud for TTS' bussjåfører, Jan Anders Aanes til BAnett.