I et leserinnlegg anklager Einar Ebbesen Vega kommune ved blant annet ordfører for å nekte å svare når han ringer.

– Kjenner ikke denne personen

Dette stiller ordfører Andre Møller (Ap) seg undrende til.

– Jeg kjenner ikke denne personen og har ikke vært i kontakt med ham. På fredag ble det sagt at en som het Ebbesen hadde ringt. Hun på sentralbordet hadde gitt ham telefonnummeret mitt. Hun sa ifra da jeg kom inn på kontoret etter lunsj, om at det var en mann som hadde ringt etter meg mens jeg var ute fra kontoret. Han har ikke ringt meg etter dette, det er en helt utrolig påstand, og det er synd at han skriver slike ufundamenterte påstander, hevder Møller til BA.

Når han tenker seg om mener han å ha møtt Ebbesen på en hurtigbåttur for noen år siden.

– Bestillingsverk

I innlegget hevder Ebbesen at en uttalelse fra Fiskeridirektoratet er et bestillingsverk.

– Jeg har jo i tidligere leserinnlegg anmodet ordfører om å oppgi hvor mange arbeidsplasser oppdrettsanlegget på Omnøy/Kilvær-fjorden (Skogsholmen, red.anm.) medførte. Han har ikke svart verken per leserinnlegg eller telefon. Min konklusjon blir derfor at det omtalte brevet fra Fiskeridirektoratet er et bestillingsverk fra storkapitalen.

Kjenner seg ikke igjen i

– Hvordan stiller du deg til påstanden om at uttalelsen er et bestillingsverk?

– Nei, det kjenner jeg meg ikke igjen i. Jeg har ikke sett det brevet fordi vi ikke har hatt møte i planutvalget i sommer. Men det ligger nok i postlisten, sier Møller.

27 arbeidsplasser?

– Og hvor mange arbeidsplasser har oppdrettsanlegg medført på Vega?

– Det er jo både indirekte og direkte. Jeg har notert meg at Vega delikatesser mener de hadde ikke eksistert uten oppdrettsanlegg. Der er det 13 årsverk, så er det 14 på de to oppdrettsanleggene vi har i dag. Så det er kanskje 27 arbeidsplasser der, pluss leverandørindustri og synnergi. Det er de største private arbeidsplassene i kommunen. Og tildelingene fra havbruksfondet ut fra MTB blir cirka åtte millioner kroner i nye midler, sier han.

Han mener uansett at spørsmålet når man snakker om kystplan ikke er bare om oppdrett, men mer om hvem som bestemmer hva slags aktivitet det skal være i verdensarvområdet.