Brage Arumairasa fikk bestemannsprisen og tok tre gull under Sparebank1-lekene i Bodø i fjor. Nå har han igjen gjort seg bemerket ved å kaste kula 11.10 meter, noe som ifølge Lise Bjøru i Sømna IL er foreløpig lengst i Norge i hans årsklasse.

Brage Arumairasa sier det var på andrekastet det ble full klaff.

En helt ubeskrivelig følelse

- Da vi skulle kaste i går var været greit. Det var litt sol, regn og vind men greit. Vi varmet opp. Så på andrekastet fikk jeg et nydelig kast som gikk på ellevemeteren. Det var nydelig. En helt ubeskrivelig følelse. Da jeg hørte resultatet, at kula gikk 11.10 meter, ja da flippet jeg helt ut. Det var så herlig. Vi har jobbet så mye for det, sier han til BAnett.

Nå er han i Bodø sammen med hele familien.

-Jeg blir så glad på hans vegne. Motivasjonen hans øker når han får det til.  Det ligger mye trening bak. jeg er veldig stolt av han, og lilllebror på elleve  Jarl Amund trør han hakk i hæl nå. Han satte ny klubbrekord i Diskos i hans klasse  11 år, forteller Anne Brit Busch Arumairasa til Banett.

Pappa er trener

Hele familien er samlet i Bodø nå. Treneren bak suksessen er også i familien.

-Det er pappa Thaya som trener oss i teknikken, og noen veteraner i Sømna. Jeg trener mye sammen med lillebroren min, sier Brage.

Under dagens leker har ikke resultatene blitt helt som han ønsker.

-Det er kulde, vind og regn her i dag, så det ble ikke så bra kast i diskos. Jeg kastet nesten 29 meter, men bruker å kaste 30-33 meter. Heller ikke i spyd slo det til, sier Brage Arumairasa som tok fullt hus i fjor.

- Vi har trent lenge og gjort oss mentalt og fysisk klart for dette stevnet, sier Brage Arumairasa som igjen kan feire gull