Arnt Ove Dypaune kjører fylkesveien mellom Brønnøysund og Velfjord daglig. Torsdag stoppet han i Stegan for å ta en titt på området der det raste ned en diger stein i forrige uke. Det han fikk se oppe i fjellsiden gjorde ham både redd og sint.

- Det er en diger stein som ligger på vippen 10-12 meter oppe i fjellsiden. Det er ikke snakk om om den kommer til å ramle ned på veien, det er når. Det er meget bekymringsverdig, sier Dypaune, som knipset bilder av det aktuelle området.

- Det var så vidt jeg turte å stoppe der for å ta bilder. Det sier vel sitt.

- Ytterst kritikkverdig

Han er mildt sagt lite fornøyd med innsatsen fra Statens vegvesen og deres underentreprenør Mesta i denne saken. Dypaune mener Mesta burde ryddet bedre i fjellet i Stegan etter forrige ukes ras.

- Jeg mener dette er ytterst kritikkverdig. Det virker som om Mesta ikke har sett opp i fjellsiden etter at de fjernet steinen som lå i veien. Har de ikke yrkesstolthet? Hadde jeg forlatt noe slikt så hadde jeg ikke fått sove om natta. Her bør Vegvesenet gå inn og stenge veien umiddelbart inntil at de har fått rensket opp i fjellsiden. Det er bare et spørsmål om tid før den steinen rauser ned på veien – og jeg frykter en stygg ulykke her, sier Dypaune.

Mesta, ved Jørn Kveinå, uttalte i forrige uke at de ville rydde veien og deretter ta en befaring i området for å sjekke tilstanden. BAnett kontakter Jørn Kveinå hos Mesta torsdag for å spørre hvilke tiltak som er gjort. Kveinå henviser da til Statens vegvesen, som han sier har ansvaret for kontroll av og bestilling av tiltak langs fylkesveiene.

Vegvesenet lover sjekk

Arnt Fagerli hos Vegvesenet mener det er vanskelig å bedømme sikkerheten langs veien basert på slike bilder, men vil be Mesta ta en fysisk sjekk i Stegan.

Byggeleder Arnt Fagerli sier at han ikke kan ta stilling til sikkerheten i området basert på Dypaunes bilder.

- Vår entreprenør Mesta vurderer når man skal ta vekk steiner, og vi har ikke fått noen bekymringsmeldinger på dette før nå. Men når folk reagerer slik, så må man ta en ekstra sjekk. Jeg vil derfor kontakte vår entreprenør Mesta og be dem om å dra ut for å ta en ekstra fysisk sjekk på området, sier Fagerli.

Han understreker at Vegvesenet uansett ikke kan gi noen garantier.

- Langs Tosenfjorden har vi sjekket og sikret fjellsidene i 15 år, men det ramler stein ned likevel. Man kan aldri være 100 prosent sikker med slikt, sier Fagerli.