Benjaminsen skal representere NMK Brønnøy i landsfinalen i bilcross i Verdal på lørdag. Han kvalifiserte seg i Svenningdal 23. juli, og forventer tøff konkurranse lørdag.

- Det er 154 biler med. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg vinner, men tror kanskje ikke det. Det er mange som kaster mye penger på bilene sine før en landsfinale - selv om de vet at bilene antakelig ryker for en slikk og ingenting etterpå, sier Benjaminsen.

Benjaminsens Volvo 240 er såpass trimmet at eieren frykter at den neppe blir med tilbake til Brønnøysund og at en annen bilcrossfører stikker av med den på auksjonen.

Han viser da til at alle biler som deltar i bilcross legges ut på "auksjon" etter løpene, og der er prisen fast: 9.000 kroner. Benjaminsen tror for så vidt ikke at han får meg seg Volvo 240-en han skal kjøre hjem til Brønnøysund igjen.

- Jeg har kjørt siden 2004, da jeg ble bitt av basillen. Denne bilen kjennes ut til å ha mer motor enn det jeg har kjørt tidligere. Jeg tror den vil prestere bra, sier han.

Motoren i den gamle Volvo-en er - selvsagt - trimmet til det ytterste.

- Jeg må takke Frank Nøstvik som har hjulpet masse med skruinga, sier eieren med et glis.

I tillegg til Benjaminsen skal Jonas Stein fra Sømna delta i landsfinalen. Stein kom til finale etter at han ble tildelt en "gullbillett" av en annen fører som har greid å kvalifisere seg to ganger.

Ståle Benjaminsen trenger ikke booke hotell i Verdal - han har med egen bopel.