Onsdagens oppgjør mellom BIL og SIL i HeSa ble en slitsom affære for begge lag. Første omgang begynte med mye frem og tilbake, før Joakim Stormo Halsen satte inn kampens første mål i 25. minutt.

Men det hjalp liksom ikke. Ett minutt senere kontret SIL, og satte inn kampens andre mål, signert Markus Guttormsen, og stilingen var 1-1.

Dette ble også stillingen til pause, til tross for at det gikk et veritabelt gisp over publikum da SIL fikk en kjempesjanse noen minutter senere.

Jevnere andre

Andre omgang ble jevnere, og BIL presset mer. SIL ble kanskje også noe mer slitne etter hvert. Første målsjanse gikk til gultrøyene etter et knapt minutt, men det var ikke før i 64. minutt at SIL-veteran Stian Theting satte inn 1-2 til banning fra BIL-spillere både på banen og benken.

Til slutt berget August Kildal ett poeng for BIL med en flott 2-2-scoring i 78. minutt.

BIL følte seg imidlertid snytt for en trepoenger på grunn av dømming; særlig et straffespark og en offsidesituasjon trekkes frem.

– Tar gjerne et kort

Tommy Horn sier han gjerne tar et gult kort når han er så misfornøyd med dømmingen. Foto: Simon Aldra

Dette valgte flere spillere, blant annet keeper Tommy Horn, å uttrykke verbalt - flere ganger. Noen på sidelinjen antydet at det var rart det ikke ble et gult kort på Horn.

– Jeg tar gjerne et kort på sånne ting. Vi er heldige som får ett poeng med sånn dømming, sånne ting ødelegger gleden med fotball. De siste fire-fem avgjørelsene hindrer at vi kommer helt inn, sier Tommy Horn til BAnett etter kampen.

– Vet hvor langt han kan gå

BIL-trener Alexander Ediassen frykter ikke å miste Tommy Horn til et rødt kort, fordi Horn ifølge ham vet hvor langt han kan gå. Foto: Simon Aldra

BIL-trener Alexander Ediassen er ikke redd for å miste keeperen.

– Tommy får ikke rødt kort uansett hva han sier. Tre utblåsninger på en sesong tåler vi, fire så er det ut. Han er dommer selv, så han vet hvor langt han kan gå, sier Ediassen.

– Ikke bra

Men han er ikke fornøyd med kampen - ikke i det hele tatt.

– Nei. Det var jo ikke bra i første. Ikke bra første fem av andre. Vi er utålmodige og flytter oss for sent. Vi er for sene i omstilling når vi mister ballen. Så var det gode perioder i andre når vi greier å roe ned. I første omgang forærer vi to-tre sjanser til BIL, og så blir det blåst offside på Joakim i andre, og en feil straffe. Jay sto på linje og så at SILs Stian Theting lå langt foran Joakim.

– Men det var en god del sjanser til SIL også i andre?

– Joda, Tommy redder oss et par ganger. Men vi er også uheldige. Amir er alene med keeper, og kunne scoret. Men han gjør det ikke. Jeg er imidlertid fornøyd med ham, sier Ediassen - og legger til at dette er Amir Dahab Ishags første kamp for a-laget.

Viktig å slå SIL

– Er det viktig å vinne mot gjestene fra Sandnessjøen?

– Uavgjort er greit nok, men vi kunne vært heldig med straffe. Sandnessjøen er ikke kamper man vil tape. Det har vært år da de hadde taket på oss, men vi har jo snudd litt på det i det siste, sier Ediassen.