Selv er han født og oppvokst i Sørbyen, men har tilbragt mer enn ti år i Trondheim, noe som begynte da han begynte å studere etter førstegangstjenesten. Der har han studert økonomi og administrasjon på BI, og tatt informatikk. Når han flytter hjem sammen med samboeren Therese Vågan Tøgersen, som også er fra Brønnøysund, og datteren Charlotte som blir tre år i november, har det mye å gjøre med at det føles godt å være hjemme.

Ville hjem

– Vi tok oss selv i at vi feiret jul i Brønnøysund hvert år. De 12-13 åra jeg har bodd der nede, og de ni årene vi har vært sammen, så reiser vi alltid hjem til jul. Det er litt sånn at vi skal hjem til jul. Det er godt å komme hjem til Brønnøysund. Og følelsen slapp ikke når jula var over denne gangen. Trondheim er en fantastisk by, men det var tid for å flytte hjem, sier Aarøen til BAnett.

Her har han begynt i jobb som personkunderådgiver i Helgeland Sparebank, mens samboeren har fått jobb på Nav, der hun også arbeidet i Trondheim.

Mye må klaffe

– Det er mye som skal klaffe når man flytter, som jobb og bolig. Særlig jobb. Og det klaffet med Helgeland Sparebank, da tenkte jeg at tida var inne, sier Aarøen, som arbeidet i Sparebank 1 Midt-Norge i Trondheim.

Han mener det å ha arbeidet i en større virksomhet er en fordel, men at det meste er likt, og at det er det samme faget. Å ha et nettverk og mange kjente som han har i Brønnøysund, tror han også er en fordel for ham.

De føler seg naturlig nok hjemme i hjembyen, siden de har tilbragt ferier her. Ifølge Aarøen har det vært en grei opplevelse å være tilflytter.

– Du får et annet perspektiv. For eksempel var det lett å finne barnehage, vi fikk plass i Furutoppen, som virker som en fin barnehage, sier han.

– Brønnøysund unik

Han mener Brønnøysund skiller seg ut fra mange andre småbyer.

– Brønnøysund er unik blant småbyer. Registrene gjør at man kan finne seg en spennende jobb nesten uavhengig av utdanning, om man er jurist eller tekniker eller noe annet. Det er mange fra min generasjon som har flyttet hjem.

For familiens del var det også en annen faktor som talte i småbyens fordel - til tross for at man får et snevrere tilbud innen alt fra kultur til badeland - nemlig tiden.

– I stedet for å ha en halvtimes reisevei hver vei til jobb hver dag er det nå kanskje fem minutter. Det er deilig å spare en time hver dag.