Den unge velfjordingen beviste i sitt første LSS at hun allerede nå er god nok til å utfordre de beste i landet. 12-åringen har hatt enorm fremgang etter at hun kom inn under Georg Storviks ledelse. Storvik er en av ildsjelene i bygdas skytterlag. Han er med og legger forholdene til rette for at Julie og andre ungdomsskyttere skal få muligheten til å utvikle seg. Pappa Iver Bjørgan er full av lovord om den jobben som Georg gjør for henne og andre.

– Det er gull verdt for et lite skytterlag som Øvre Velfjord å ha slike som han og andre som står på, sa det faderlige opphavet til rekrutten som er forholdsvis fersk i skiskyttersammenheng. Det er ikke så mange månedene siden hun begynte å være med på lagets fellestreninger. Julie har i etterkant av det hadde en bratt og fin utviklingskurve. Hun har skutt bra både på trening og i stevner. Men ingen kunne forvente at hun skulle få sånn uttelling i Landsskytterstevnet.

Skjøt fullt hus

Julie Bjørgan innledet sitt første landsskytterstevne med å skyte fullt hus på den innledende feltrunden. Det var klasse over de seriene ettersom hun fikk fullt hus. Et par døgn senere ble det 240 poeng på baneskytingen. Før hun fulgte opp med å skyte ti av 12 mulige treff i finalen. Det førte til at hun ble nummer 54 i en klasse med nesten 400 skyttere. Det hører med til hun hadde en veldig god samling på skuddene. Serien satt imidlertid litt for høyt.

Det skal nevnes at det ikke var lett å beregne vinden for en ung og fersk skytter som ikke har erfaring fra den type stevner. Bare det at hun taklet det trøkker og for så vidt presset som er i et LSS, er en indikasjon på at Bjørgan har stoff i seg til å bli en god skytter. Den erfaringen hun har høstet på de forskjellige arenaene blir god å ha i fremtidige stevner. Det vil også inntrykkene gjøre dersom hun stiller opp i neste års landsskytterstevne som går i Evje.

Lang biltur til Evje

Julie og de andre Øvre Velfjord-skytterne som bestemmer seg for å ta turen til Evje i Setesdal, vil ha en lang biltur foran seg i det øyeblikket de vender blikket mot Sørlandet. For det vil bli over 3000 kilometer i bil for de som har lyst til å ta del i skytterfesten i sør. Det har den unge kometen selv om det skal skytes mange serier og stevner innen den tid. Det er også mange inntrykk fra årets stevne som skal fordøyes før de eventuelt begynner å tenke på det stevnet.

Det ble 54.plass på felten på Julie. Det i en klasse hvor det var det var nesten 400 konkurrenter. Med ett treff til så hadde hun vært i toppen. Så små er marginene i denne idretten. Bjørgan vet nå hvor lista ligger.

Hun tilhører er skytterlag som opp gjennom årene har fått frem mange gode skyttere. Torfinn Govasli er en av dem. Torfinn fikk ett poeng for lite på felten til å skyte finale i et LSS som vil gå inn i historien som et av de bedre både vær og arrangementsmessig.

Har fin utviklingskurve

– Julie har skutt bra etter at hun fattet interesse for skyttersporten. Men hun kom hit uten noen som helst forventninger. Det primære var læringen og opplevelsen. Det er tross alt noe annet å skyte her enn på lokale stevner, sa pappa Iver til Brønnøysunds Avis. Vel vitende om at det er mange femteklassinger og potensielle skytterkonger som ikke takler det trykket det er å skyte på LSS.

De aller fleste har fått erfare at spenningsnivået er mye høyere så lenge det er speakertjeneste og TV-kameraer som suser frem og tilbake. Det vitner om at Julie en avbalansert og mental sterk rekrutt, som klarer å koble ut dette i sitt aller første landsskytterstevne. Det blir interessant å følge henne og de andre Øvre Velfjord-rekruttene fremover.