Siste: Lørdag i 14-tiden er det verste over, og campingplassen gjenåpnes.

- Stormen var på sitt kraftigste mellom kl 10:00 og 12:00 og hadde noen kastevinder som gikk langt over facinasjonsgrensen... På grunn av stormråd, evakueringstiltak og stormsikring forøvrig er det ingen skade eller ødeleggelser på/i vårt anlegg, melder Per Kåre Hatten ved Torghatten Camping & Strandrestaurant.

Vestlig vind verst

Fredag ble det sendt ut OBS-varsel om mye vind. Lørdag morgen var det ventet  vestlig sterk kuling med lokalt kraftige vindkast 25-30 m/s.

Ved Torghatten Camping & Strandrestaurant sikret Per Kåre Hatten anlegget mot stormen.

- Vi har registrert stormvarselet, som var overraskende. Jeg kan ikke huske slike stormer i august, bemerker han.

- Vestlig er den verste vindretningen her ute, vi er godt kjent med hva slike stormer kan innebære.

- Taper 20.000

Hatten vurderer situasjonen løpende og er også tydelig på den overfor campinggjester.

- De som ønsker får stå her, men vi er på kanten til å fraråde det. Da må de i hvert fall plassere vogna på langs med vindretningen og ha vogna koblet på bilen. Dersom værvarselet på 25-30 m/s opprettholdes, så vil vi nok fraråde at folk camper her.

Ifølge Hatten taper campingplassen rundt 20.000 kroner i omsetning på denne uværshelgen i august, men han sier de bare må ta følgene av været.

- Når vinden kommer fra vest får vi kastevinder som er opp imot dobbelt så kraftige som det som er meldt. Da må vi tenke sikkerhet og ta vare på gjestene.

Stenger campingplassen

Like før klokken 15 kommer Per Kåre Hatten med en oppdatering: Campingplassen stenges, og den er allerede tømt for gjester; både bobiler, campingvogner og telt.

- Det handler om sikkerhetshensyn. Vogner kan man alltid erstatte, det er verre med folk. Vi har tilbakebetalt pengene til de som måtte reise, så nå taper vi nok nærmere 40.000 enn 20.000 på dette. Men sånn er det, penger betyr ikke noe i denne sammenhengen, sier Hatten, som opplyser at hytteutleie og standrestauranten holdes åpent som vanlig.