– Det er første gang vi går til dette skrittet. I løpet av den perioden jeg har holdt på med dette konseptet, som er siden 2005, er dette første gang. Vi driver både i Norge og i Sverige, og leverer vikarleger til et stort antall kommuner i begge land. Det er altså ikke en vanlig sak, og vi har selvfølgelig evaluert denne saken nøye før vi gikk til retten.

Det sier Tor-Egil Christensen som er daglig leder i Kletor AS. Kletor eier Dignus Medical, som leverer vikarleger, og som blant annet har levert til Brønnøy kommune.

– Betydelig beløp

30. august er hovedforhandling berammet i Brønnøy tingrett, og der skal Brønnøy kommune møte Kletor, og sakens tema er ifølge berammingen «krav om betaling av forfalte fakturaer».

– Hvor mye penger det snakk om?

– Det vil jeg ikke si så mye om. Men vi oppfatter beløpet som betydelig, ellers hadde vi ikke tatt kostnaden med saken. Saken vil bli belyst når den kommer i opp i retten, og å ta så mye mer enn dette i forkant av det ønsker jeg ikke, sier Christensen.

Tvist om vikarleger

Rådmann Pål Trælvik i Brønnøy kommune beskriver saken slik:

– Det handler om en tvist om leveranse av leger i forbindelse med bruk av vikarer på legesenteret. Kontrakten vi har inngått med Kletor er etter vår mening ikke tilfredstillende løst.

– Flere hundre tusen

Rådmannen er mer åpen om beløpet, men går ikke i detalj.

– Jeg kan ikke kommentere helt, men det er en anseelig sum. Det er snakk om flere hundre tusen kroner, sier han.

– Derfor har kommunen holdt tilbake betaling?

– Det er korrekt.

– Ikke fått det vi har bestilt

Konflikten oppsto ifølge rådmannen tilbake i juli 2016.

– Hva ligger det i at dere mener kontrakten ikke ble tilfredstillende løst?

– Det handler om at vi mener at vi ikke har fått det vi har bestilt eller det kontrakten med selskapet innebærer at vi skal få levert, sier Trælvik.