-Jeg har egentlig ingen god forklaring på hvorfor det gikk så bra som det gjorde. Det er i hvert fall ikke et solid treningsgrunnlag som fører til at jeg nok en gang får skyte finale på landsskytterstevnet. Det var utrolig artig at jeg skulle klare å kopiere fjorårets bestenotering i LSS-sammenheng. Det beviser forhåpentligvis at det ikke var tilfeldig at jeg fikk en så bra poengsum i Førde, sa Joakim.

Ble påvirket

31-åringen har vartet opp med mange toppresultater. Bangstad hadde en helt annet treningsgrunnlag i den perioden hvor han gikk på skyttergymnas og etter at han var ferdig på videregående. De årene var det skyting det havnet om. Han skjøt som oftest flere stevner hver helg. Det førte til at det ble mange repetisjoner. Det å skyte stevner er som han sier den beste treningen.

Det ble 49 poeng på stående og 48 på kneskytingen. Den skyteserien ble muligens påvirket av at TV-kameraene begynte å gå frem og tilbake. Joakim innrømmer at det ble vanskeligere å holde fokus etter at NRK fikk øye på han, og kameraene begynte å gå frem og tilbake. Den humørfylte Indre Bindal-skytteren merket at det ble varmere under skytterjakka etter hvert.

- Det var nok en kombinasjon av at jeg skjøt bra og at kameraene passerte meg med jevne mellomrom. Jeg føler at jeg har bra med LSS-erfaring. Men ikke mer enn at jeg i likhet med de fleste andre lar meg påvirke av den type stunt. Det at kamerafolket viser interesse er for så vidt et resultat av at du har skutt bra, sa Bangstad da han var ferdig med den innledende skytingen.

Fikk tatt ut alt

Den mangeårige femteklassingen konkluderte med at han denne gangen fikk tatt ut mer enn det han er god for. Det er bra timing å levere årsbeste når det gjelder som mest.

Han er lysten på å fylle i finalen. Joakim gjorde det i fjor og ser ikke på det som noen umulighet at ha kan gjøre det på nytt. Han er i flyten og ikke minst på offensiven etter glimrende skyting innledningsvis.

- Hva tenker du i forhold til at du er ett poeng unna kongelaget, Joakim?

- Det er utrolig artig at jeg er med og gir de beste kamp. Jeg føler at jeg har bevist på nytt at du ikke er nødt til å trene opp mot 1000 timer i året for å få bra resultater, sier Bangstad, som det skal bli interessant å følge i finalen.

Flere bra resultater

Det er flere sørhelgelendinger enn Joakim Bangstad som har markert seg i Landsskytterstevnet. Lars Nordhuus vant felthurtigskytingen i V65. Svein Erik Eid fra Brønnøysund er klar for banefinale i V 65.

Jøran Nordhuus skjøt 29 treff på feltskytingen og er klar for finale. Feltfinale blir det også mest sannsynlig på Vegard Govasli fra Øvre Velfjord.