Før kampstart var det opphold, men publikum flest hadde klokelig tatt med seg paraply og regntøy. Det skulle vise seg å være fornuftig, ikke før var kampen blåst i gang, så bøttet det ned. Skikkelig. Monsunregn, nesten. Det lynet tordnet også fra avstand.

Kort tid etter at det begynte å bøtte ned hadde brorparten av publikum tatt turen inn i klubbhuset, men etter hvert holdt et imponerende antall stand utenfor.

  • Se noen bilder fra skitværet i bunnen av saken

Glimt for sterke

Første omgang ble en skuffende affære for de blåkledde vertene. Etter 0-1 få minutter inn i kampen på straffe ble brorparten av omgangen tilbragt på BILs banehalvdel.

I andre omgang leverte BIL bedre, uten at det ga uttelling i verken mål eller poeng, kampen endte altså med tre mål til gjestene. Det kunne vært flere om ikke Tommy Horn hadde holdt målet. Siste mål kom muligens litt over overtid.

To debuterte

– Hva syns du om denne kampen, BIL-trener Alexander Ediassen?

– Det er en helt ok kamp, og vi var bedre i andre enn i første. Det ble tynt i siste del av andre om gang. Men vi hadde mye ungt og debut, Benjamin Martinsen og Boom Chithiphap Srisuk, sier han.

Ifølge treneren klarte begge seg bra,  det samme gjelder Michael Storøy som hadde sin første kamp fra start.

Collina dømmer ikke i HeSa

– Det kan se ut til at deler av BIL-laget var misfornøyd med dommeren?

– Man får den dommeren man fortjener. Spiller man i HeSa får man HeSa-dommere, man får ikke Collina. Jeg er enig med Tommy (Horn, red.anm.) om at målet fra straffesparket burde vært annulert. Glimt-spilleren stoppet helt opp i tilløpet, og det er ikke lov. Dette ser Tommy, som er dommer selv, og reagerer naturligvis på det, sier Ediassen.

Lynavleder i mål?

Han erkjenner at været var litt spesielt, selv om det verste regnet ga seg til andre omgang.

– Jeg var nok litt skeptisk først, men det var tørt på benken, og det er det som betyr noe, ler treneren.

– Det var jo litt tordenvær, og Tommy Horn er vel den høyeste på banen..?

– Ja, Tommy var jo lynavleder, sier treneren og ler igjen.

BIL manglet seks spillere fra sist kamp, og det kan noteres at dette også ble Tobias Korsgatens foreløpig siste kamp for BIL - han skal flytte til Trondheim for skole.