Dennis Berg Smalsundmo var for tre år siden et stort keepertalent og var med på Norges Fotballforbunds talentsamlinger.

En skulderskade gjør at han nå satser like mye på dømming. Dennis dømte bronsefinale i Norway Cup.

—Jeg sliter med å bli bra i skulderen selv om jeg har operert den en gang. Jeg fikk tilbake skaden etter tre-fire kamper. Nå venter jeg på en ny operasjon til høsten. Frem til jeg skal under kniven igjen konsentrerer jeg meg om dømmingen. Det er godt å ha den så lenge jeg ikke kan trekke på meg keeperhanskene. Det gjør at jeg lettere kan holde kontakten med fotballmiljøet, sier Dennis, som for et par år siden flyttet fra Brønnøysund til Mosjøen for å satse på fotballen.

Innkalt til samlinger

Han håper å bli helt frisk igjen. Den reaksjonssterke og spenstige tenåringen ble spådd en lys fremtid da han ble innkalt å Norges Fotballforbunds talentsamlinger. Det var tiltak som var myntet på potensielle landslagsspillere.

Dennis har innsett at det kan bli vanskelig å få sjansen som spiller på et høyt nivå. Derfor har han akkurat nå like store ambisjoner som fotballdommer. Brønnøyværingen innrømmer at han liker seg som kampleder. Den utadvendte 19-åringen får gode skussmål.

Dømte 17 kamper

Dennis toppet en hard Norway Cup-uke med å dømme en av bronsefinalene i A-sluttspillet. Sørhelgelendingen var tilfreds med at han fikk være med så lenge.

Det er som han sier tøff konkurranse om finaleoppdragene når det er nesten 500 dommere som har ambisjoner om å få være kampleder i en av de aller viktigste kampene.

Berg Smalsundmo synes dømmingen er en flott hobby ettersom han kommer i kontakt med mange hyggelige mennesker.

— Jeg trives utrolig godt i rollen som kampleder. Jeg vil heller dømme enn å være assistentdommer. Men jeg tar de oppdragene jeg får tildelt. I Norway Cup hadde jeg veiledere på fem av de 17 kampene. Det var både inspirerende og interessant. Det er lettere å utvikle seg så lenge du får konkrete tilbakemeldinger på hva di bør jobbe med. Lærerikt er det også å få dømme nye spillere og lag, sier Dennis som ble glad da han fikk en bronsefinale.

— Det eneste jeg har å utsette på årets turnering var varmen. Det er ikke lett å forflytte seg eller holde fokus når det blir så hett på Ekebergsletta som det som var tilfelle i år, avslutter han som er klar for nye kamper på Helgeland etter innholdsrike dager i Oslo og på Norway Cup.