At fotball-VM akkurat er over, hersket det ingen tvil om under årets fotballkamper på Sømna Stadion. Særlig blant herrene.

Storseier til heimkommar-damene

Damelagene gjennomførte pent og rettferdig spill, men kampen foregikk for det meste på hjemmelagets banehalvdel, noe også sluttresultatet med tydelighet viste. At det var varmt var tydelig, for det ble lagt inn ”vanningspauser” under kampen som varte i 3X20 minutter.  Publikum forsvant dessverre etter andre økt, da de trodde kampen var over. Dette hindret ikke damene å gi full gass i siste runde.

- Vi spiller egentlig ikke for å vinne, men fordi vi synes det er så gøy å spille fotball. Særlig mot vennene våre, men innrømmer at det er deilig å vinne likevel. Begge lagene ga alt, men vi vant, sier Lise Sund, som scoret fem av ni mål. Kampen endte 0-9 til "heimkommarlaget” og de siste fire målene ble kreditert Vilde Evensen.

Teatralske herrer

Da herrene inntok banen ble det straks mer action på banen. Eller, action er vel ikke det retteordet å bruke. Til tider var det mye skuespill i form av fall og ansiktsutrykk som var en Amandapris verdt. Selv om herrene ga alt og spilte i fullt alvor, ble det fra sidelinjen bemerket at de nok var preget av årets fotball-VM ut fra ansiktsutrykk, spill og utrop å bedømme. Begge lagene kjempet innbitt, og om temperaturen var høy ute, var den ikke noe lavere hos spillerne. ”Heimkommarlaget” hadde desidert de fleste sjansene, men måtte kjempe hardt mot deler av Sømnas A-lag for å holde tritt.

- Mange av våre faste spillere er på ferie, og dette er jo bare en kamp for moro. Det betyr ikke at vi ikke ga alt, men vi var noe amputert, sier Simen Garaas på hjemmelaget.

Litt mer fornøyd var nok leder for ”Heimkommarlaget”, Tor- Erlend Nordhuus.

- Vi angrep med ni spillere , men forsvarte oss med åtte, og det var nok til å slå Sømnas A-lag. Rutinerte spillere som Kay- Arne Bjørnvik (keeper), Harald Nordhuus, Jan Ivar Langås, Kim Andre Mørk var med på å avgjøre kampen, men så skal det jo også sies at de har erfaring fra HESA-serien og det avgjorde det hele. Flere av mine spillere spilte som guder og måten Roger Johansen og Harald Nordhuus dikterte tempoet på, var rørende. Den nye formelen  1-4-2-3-1 systemet fungerte selvsagt strålende. Du vet, kunnskap er å vite at en tomat er en frukt. Visdom er å ikke bruke den i fruktsalat. Slik er det med ”Los Galacticos”, laget som ikke kunne tape. I dag var vi direkte gode, sier en lattermild Tor Erlend Nordhuus, som gjerne tar kampen til neste år også.

-  A-laget var gode, men ikke gode nok. Garaas er en flink fyr, understreker han.

Kampen endte 1-2 ”Heimkommalagets favør. Fortjent eller ikke er opp til hver enkelt å vurdere. Det amputerte hjemmelaget spilte godt og hadde nok vært langt farligere om alle spillerne hadde vært til stede.