- Jeg satt i bikini på terrassen min og fikk en drone rett over meg som filmet meg. Jeg så det var et rødt lys i den, forteller hun til BAnett.

Ulovlig flyging

- Jeg tok film tilbake med mobilen, før den forsvant over en garasje og ble borte. Det er ikke lov. Jeg opplevde dette som ubehagelig, sier kvinnen.

Vakthavende i flytårnet i Brønnøysund sier at de ble informert om saken.

– All droneflygning innenfor fem kilometer fra flyplassen må koordineres med flytårnet. Hvis de har flydd drone på Tverrøya har dette vært ulovlig. Siden vi fikk beskjeden dagen etterpå, så var det ikke noe vi kunne gjøre med saken, forteller vakthavende.

Hadde tårnet fått beskjed underveis eller i forkant av dronehendelsen, kunne tårnet anmeldt saken til politiet.  Det er ikke lov å fly nærmere enn fem kilometer fra flyplassen uten tillatelse fra tårnet.

Mulig plagsom adferd

Førstebetjent ved Brønnøy lensmannskontor Magne Korsgaten sier at politiet ikke har noen kjennskap til saken.

– Er dette ulovlig?

– Når det gjelder filming, er det viktig å få samtykke fra de du filmer eller tar bilder av før du publiserer innholdet på sosiale medier. Ellers kan det være aktuelt å anmelde plagsom og hensynsløs adferd hvis man opplever en slik situasjon, forteller Korsgaten.

Korsgaten oppfordrer også dronekjøpere til å sette seg inn i reglementet for bruk av drone. Noen droneklasser krever at man tar kurs før man lovlig kan ta de i bruk.

– Er droner generelt et problem i Brønnøysund?

– Jeg kan ikke minnes at vi i Brønnøysund har hatt en straffesak angående droner, forteller Korsgaten.