Kvinnen møtte nylig i Brønnøy tingrett tiltalt for hensynsløs adferd etter straffelovens paragraf 266, og for bruk av hasj.

Tiltalte har ikke vedtatt et forelegg hun ble ilagt for dette, fordi hun mente hun ikke var skyldig og fordi hun mener boten var for høy.

Skrev truende meldinger

Den tiltalte kvinnen møtte ikke i retten, men forklarte overfor politiet at hun sendte meldinger til den private facebookkontoen til en kommunalt ansatt hun hadde kontakt med i forbindelse med kommunale tjenester. Tiltalte skal da ha uttalt at hun gjorde det på grunn av frustrasjon.

«[Så] skjer det no som gjør at du blir å anger med mindre du har mista evn t deg. va så inn i helvette førsiktig», skrev tiltalte i en melding til den kommunalt ansatte, og i en annen «no lev vi i fred ellers starta du krigen å da må du tål steikpanna».

En politibetjent forklarte videre at tiltalte hadde gått på rustesting hos politiet, og hadde «sprukket» og brukt hasj. Dette ble hun så anmeldt for av politiet.

Retten dømte henne i samsvar med dette. Tiltalte har forklart til politiet at hun har brukt hasj som selvmedisinering.

5.000 kroner i bot

Konstituert tingrettsdommer Møyfrid Eggebø mener i dommen at meldingene som ble sendt er alvorlige, særlig det med at fornærmede måtte «tål steikepanna». Retten mener en passende bot er 5.000 kroner, i tråd med aktors påstand, og det idømmes ikke saksomkostninger.

Det er ikke kjent om dommen er vedtatt, og i så fall om den er rettskraftig.