For å ta det med en gang: Folk som står og skal høre hvordan det går med påhengsmotoren til svogeren sin, eller hva de nå står der og skråler om, har ingenting foran scenen å gjøre. Dere får terningskast én. Det finnes et flott øltelt hvor dere kan gå og sette dere.

Eidsvåg delte villig historier fra livet sitt mellom sangene - i kjent stil. Det var imidlertid ikke enkelt å høre hva som ble sagt til tider.

Det sagt, så handler det kanskje litt om konseptet til Bjørn Eidsvåg og bandet også. Festivalkonsert er et format, og Eidsvåg gjør det ikke lett for seg selv når han starter så nedpå og rolig som han gjør. «Alt du vil ha», «Floden» og «Ingen vei tilbake» er sterke sanger, men det kreves nok mer enn den tilbakelente avleveringen de får her for å nå ut. Det som fungerer i kulturhus er ikke nødvendigvis like rett på festival.

Det er ikke mye styr på scenen når Bjørn Eidsvåg opptrer. Den eneste som beveger seg rundt er sjefen sjøl, og bevegelsene gjøres med omhu og fingerspitzgefühl. Foto: Bård Pedersen

Bandet er svært velspillende, håndtverkere av toppklasse, men flere av sangene kunne godt vært omarrangert så vi fikk oppleve dem fra en ny side, slik det ble gjort så fint med «Vertigo», spartansk og spretten.

Eidsvåg nevner naturligvis gangen han ble nektet å spille «Forbuden frukt» i Brønnøy kirke – og  sier at han har forståelse for det når han ser tilbake på det. Med alder kommer visdom. Eller i hvert fall endrede meninger.  Publikum er  - også her – med på la la-koringen ,men det gjelder mest de som i utgangspunktet følger med.

Bjørn Eidsvåg er åpenbart - fortsatt - glad i musikk, og lever seg inn i det som spilles mellom vokal-innsatsene. Synd er det da at mange festivalgjengere helst ville prate seg imellom.

Eidsvågs rutine og låtkatalog er for bra til at det går helt galt. «Bare en mann» treffer, og «Skyfri himmel» er umulig å høre uten å bli rørt. Allsang med klump  i halsen. På «Eg ser» lytter alle. Etter «Mysteriet deg» er det slutt. Verken band eller publikum ser ut til å ønske noe ekstranummer. Du fortjente bedre, Bjørn! Men det krever også at det skytes med større kaliber.

Matti Riesto