Vidar Villa var Rootsens tilbud til de yngste i årets gratiskonsert.

Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: Hiten hans «One Night Stand» har 19,8 millioner avspillinger på Spotify. Til sammenligning har Åge Aleksandersens Levva Livet 4,7 millioner. Nå kan det hende at Villas fans er litt mer tech savvy og rett og slett strømmer mye mer musikk enn Åges, men likevel, det er tall det står respekt av.

En gang Rolling Stones spilte i Kina fikk bandet klar beskjed om å ikke synge «Let's spend the night together», men «Let's spend some time together». Noen slik beskjed hadde ikke Villa fått fra Rootsen. Festivalen ventet nok at dette er musikk de yngste digger, uavhengig av budskapet, og det er åpenbart sant. Og, som noen sa til meg på festivalområdet:

– Han har jo ikke andre tekster.

Han åpnet med «En shot», som handler om den stakkars karen som må snike seg ut for å feste litt med et par rolige shots med gutta, men det slo kanskje enda mer an da Villa tok sin egen 20-millioners megahit («One night stand», altså). Det spørs likevel om de yngste forsto linjene «For vi gir oss på topp rett etter du har fått».

Samtidig hadde Villa tatt ut noe banning, og mumlet visse ord, slik at disse i liten grad var hørbare.

Men dette er hva kidsa liker, og de så ikke ut til å være nevneverdig indignert.

Edel Sørhegge Larsen (14) var en av mange som fikk tatt bilde sammen med Vidar Villa. Hun liker tekstene. Foto: Simon Aldra

Etter konserten ble det tid for å ta bilder med Villa, og det slo også godt an, med lang kø og strålende barn og unge.

– Jeg er litt fan. Det var artig å møte ham, og han sa hallo, sier Edel Sørhegge Larsen (14), som var en av mange som fikk tatt bildet sitt sammen med ungdomsstjerna.

Mange sto i kø for å få autograf eller bli tatt bilde av. Foto: Simon Aldra

Rettelse: I en tidligere versjon av saken fremgikk det at fansen fikk Vidar Villa uten filter. Dette er feil, siden Villa droppet noe banning og ikke uttalte visse ord slik at de var hørbare.