Lensmannskontoret i Brønnøysund ser seg om etter nye lokaler. I den forbindelsen er Brønnøy kommune en potensiell leietaker, og spørsmålet om hvordan man skal forholde seg til dette har vært tema i kommunale utvalg tidligere. Onsdag var det også tema i kommunestyret.

Kan miste leieinntektene

Problemet for Brønnøy kommunes del er at lensmannskontoret i dag er i rådhuset, og at kommunen får leieinntekter fra politiet. Disse leieinntektene risikerer man nå å miste. Andre aktører kan tilby lokaler til politiet.

Dette er bakgrunnen for at kommunestyret mener saken bør behandles bak lukkede dører, altså at kommunen er en aktør blant flere, og at å diskutere saken åpent kan gå ut over kommunens konkurranseevne.

Sendt på gangen

Her vedtar kommunestyret enstemmig å lukke dørene. Foto: Simon Aldra

– Vi skal snakke om eksisterende og fremtidig leieforhold, og saken ble unntatt offentlighet i formannskapet. Jeg mener det er klokt å ta den med kommunestyret nå, og foreslår at vi lukker dørene, sa ordfører Johnny Hanssen (Ap) i møtet.

Kommunestyret sendte så pressen på gangen for å diskutere lukking. Pressen ble vist ut med hjemmel i forvaltningslovens §13 punkt 2. Denne sier i korte trekk at man er pålagt taushetsplikt i forhold som gjelder blant annet «... drifts- eller forretningsforhold som det vil være av konkurransemessig betydning å hemmeligholde av hensyn til den som opplysningen angår».

Deretter ble avisen invitert inn for å overvære at et enstemmnig kommunestyre vedtok å lukke dørene, med hjemmel i kommunelovens §31 punkt 2.