Sankthansaften åpnet sommersesongen på Nevernes Havn og Nævernes Gaard. Det er 15 år siden Aage og Tove Oxholm åpnet senteret for kystkultur i Velfjord, og i år er det siste sesongen ekteparet er ansvarlig som arrangør.

Musikk og bevertning

Med kaffe og kaker ønsket Tove og Aage Oxholm de besøkende velkommen til siste sommersesong med de som ansvarlige arrangører.

Hanne Wågan Olsen åpnet sommersesongen med klassisk sang og med seg hadde hun Elena Ebbesen på piano. Hanne har utdannet seg innen sang i mange år og Elena som er kirkeorganist i Sømna, har studert i Russland og musikkonservatoriet i Tromsø.

I år er det foruten de faste installasjonene, Lomsdal/Visten informasjonssenter, Brattåshuset med inventar, smia med redskap, fjøset med Leif Torps krigssamlinger, lekeplassen med 9 hulls minigolfbane og malerisamlingen av kunstnere som Kjell Nupen, Birger Berthils og Even Ulving.

- I dag har vi sju nye Even Ulving-bilder og så venter vi enda et Ulving bilde i løpet av sommeren, sier Tove Oxholm.

- Vi har per i dag 33 bilder av kunstneren og vi har satset på mangfoldet som Ulving representerer. Vi skulle gjerne hatt flere interiørbilder av kunstneren, for de er så vakre, synes jeg.

Aage selv kommer til og kan fortelle at denne sommeren er den siste sommeren som han og Tove er vertskap.

- Vi har et rikholdig program også denne sommeren og publikum har mye å glede seg til. Det er kulturelle innslag, spesielt på lørdager og søndager og  nevnes kan Lady og Landstrykeren, Jim Ove Lund på trekkspill og Ståle Paulsen på fiolin og Bent Håvar Dypaune spiller positiv. Søndag 22. juli som er Nevernesdagen i år så har vi både Thomas Brøndbo og sketsjer med Velfjordrevyen på utescenen. Er værgudene på vår side tenker jeg det blir publikumsrekord. Vi har gardert oss med telt i tilfelle regn, så publikum skal få sitte trygt for regndråper. I tillegg til god underholdning har vi førsteklasses grillmat på menyen den dagen, smiler han.

- Når det gjelder Nevernes Havn og fremtidens arrangementer og utstillinger, så er vi i tenkeboksen. Foreløpig vet vi ingen ting om neste år og ingen planer har vi så langt, sier Aage Oxholm.

Trivelig åpningsdag

Sanggruppa MAGY kom til galleriet og underholdt de 30 fremmøtte på åpningsdagen. Der sang de sanger av Øystein Sunde, Vincent Clarke, Irsk tradisjonssang, Leonard Cohen med flere. Arne Eide kan fortelle at sanggruppen ble startet i 2010 og de drar rundt og synger i kirker og ved forskjellige arrangementer. Foruten han består gruppa av Merete Hansen, Anna Monica Hansen, Yngve Strøm og Audun Strøm.

I tillegg til flott Ulving-kunst på veggene fikk publikum se bøker med utklipp av artikler fra Velfjord som har vært trykket i Brønnøysunds Avis. En stor samling som går over mange år, og artiklene er samlet av avdøde Gerd Øverås. Hun drev butikk på Nevernes i mange år. De samlede utklippene kan man bruke flere dager på å lese, og det er veldig interessant å se hva som har skjedd i Velfjord i årenes løp. Bøkene er et klenodium og er virkelig verd flere turer til Nevernes Havn i sommer.

Formann i Hilstad I.L. Geir Lien har vært med ekteparet Oxholm og snekret sammen sommerens aktiviteter.

- Det er et flott sommerprogram publikum har i vente, og jeg anbefaler både voksne og barn å legge turen innom Nevernes i sommer. Senteret er oppe tirsdag, torsdag, lørdag og søndag og for et utførlig program, anbefales hjemmesiden, sier Geir Lien.