Arbeidet med gang- og sykkelsti fra Forvik fergekai over til hurtigbåtkaien og Handelsstedet Forvik er nå i gang.

Det opplyser Nordland fylkeskommune via deres nettsider.

Det er Bendiksen Entrepenør AS som har prosjektet, og kostnadene ligger på omkring 6,6 millioner kroner.

Samferdselsråd Svein Eggesvik (Sp) sier til fylkeskommunens egne sider at gangveien skal stå ferdig i oktober, og legger til at spaserturen mellom kaianleggene blir atskillig kortere og tryggere.

Vært en kamp

- Jeg gleder meg over dette. Vi fikk beskjed i mars fra Statens vegvesen om at det hele var på plass, og at de skulle påbegynne, sier ordfører i Vevelstad, Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Hun sier kommunen har ventet lenge på gang- og sykkelstien.

- Da kommunestyret ble framlagt planene for nytt fergeleie, var gang- og sykkelvei en del av prosjektet. Så det har vært en liten kamp for å få dette i gang, sier hun, og sier dialogen med Statens vegvesen og fylket har vært grei.

Hun sier en stor del av grunnen for at man ønsker veien, er på grunn av det er mange som ferdes mellom hurtigbåt- og fergekaien. Trappen ned fra hovedveien sier hun ikke blir vedlikeholdt nok med tanke på snø og is, og at det er vanskelig for de med barnevogn eller andre som har noe som triller.

Andreassen tar sikte på at anlegget står ferdig i oktober som lovet.

- Det håper vi er reelt.

Sprengning

Nettsidene informerer også om at det vil foregå sprengning ved området. Ved sprengning vil fergeleiet stenges av, men presiserer at tidspunktene er tilrettelagt med tanke på rutene. Folk og køer vil bli dirigert vekk fra området ved sprengning, og det vil foregå etter fergeavganger.

De opplyser at sprengningen startet uke 25, som vil si mandag 18. juni. Det vil foregå på dag- og kveldstid, mandag til fredag, de neste åtte ukene.