Onsdag skulle kommunestyret i Brønnøy behandle revisjon av kommunens etiske retningslinjer, og retningslinjer for privat bruk av sosiale medier for ansatte og politikere i Brønnøy kommune.

Ba om utsettelse

Først tok Aasa Storlien ordet, og fremmet et forslag om at behandling ble utsatt, og at kommunestyret ønsket en ny innstilling og debatt om fremtidig åpenhetskultur i kommunen.

Ordfører Johnny Hanssen sa seg enig i at det kunne være behov for mer drøfting.

– Jeg er ikke uenig i at det skal være en åpenhetskultur, det er selvfølgelig ting vi kan ta kritikk på, men jeg ser godt at det kan være ting her som kan drøftes mer før vi behandler saken, sa han.

Ytringsfrihet

Per Martin Orvik var enig.

– Jeg stiller meg bak Storlien og ordfører. Det er stilt spørsmål ved ytringsfrihet, åpenhet og lojalitetsplikt. Jeg stiller meg at utsettelsesforslaget. Det kan være nødvendig for administrasjonen å komme med noen presiseringer. Jeg mener at forslag om etiske retningslinjer er godt, men den biten bør gjennomarbeides på nytt, sa han.

Bør drøftes

Magnar Solbakk mente retningslinjene måtte være konkrete.

– Det ene er at selve diskusjonen skulle kjøres i kommunestyret, det andre at man skulle drøfte det internt i organisasjonen med ansatte og fagforeninger. Det bør gjøres før kommunestyret får saken, og man bør være tydeligere på hva som er endret, sa han.