Ordfører Johnny Hanssen snakket om da fylkesråd Svein Eggesvik var på Sør-Helgeland, og der man så på forholdene både på Skogmo og andre steder.

– Fra fylkets side tar de tak i dette med fartsgrenser for å få umiddelbar effekt ved å få ned fartsgrensen. Det er langt fra sikkert, men å få ned farten fra 70 til 60 vil være bedre. Når det gjelder Stangneskrysset var det ikke noe problem, om vi fant en løsning på det skulle de være med på å få ordnet en løsning fra sin side, sa ordføreren.

Krysset bør kunne ordnes

Han hadde håp om at man kunne få til gang- og sykkelvei på hele traseen og en ordning med krysset.

– Jeg fikk klar tilbakemelding fra [vegdirektør] Skjerve at siden det var så mange unger der handlet det bare om prioritering fra kommunen. Vi sier ofte at vi må prioritere i lag på Sør-Helgeland, men da må vi også klare å prioritere innad i kommunen, sa han, og la til at han gledet seg til å få saken til endelig behandling.

Bra å komme i gang

Venstres Per Martin Orvik takket ordføreren for å ha tatt tak i saken.

– Det er mest gledelig for de det gjelder, innbyggerne i området det gjelder. Det er ganske bra med bebyggelse fra krysset i Skillvika og til Tverrlia. Jeg syns det er best at vi allerede nå kan få i gang disse tiltakene som fartsgrenseendring. Ikke minst at vi kan få til en fornuftig og hensiktsmessig løsning på Stangneskrysset. I et globalt perspektiv har det krysset kanskje fått litt mye oppmerksomhet, men lokalt er det veldig viktig. Med de signalene som kommer fra fylket er det noe som kan foregå uten voldsom prosjektering. Det er et lavkostopplegg som krever litt innsats fra oss og fylket, så vil den løsningen være fullgod, sa Orvik.

Han ønsket ikke å komme med et tilleggsforslag, men antydet likevel at det kunne være mulig å få til prosjektering som en de av et anbud.

Skal fremme sak

Innstillingen fra formannskapet ble enstemmig vedtatt:

1. Rådmannen gis i oppgave å fremme sak om trafikksikkerhet for strekningen Skillevik-Tverrlia på FV17 herunder fartsgrense, avkjørsel Stangnes- krysset og gang- og sykkelvei langs hele strekningen.

2. Saken skal fremmes til politisk behandling høsten 2018.

Glad for signalene

I salen satt Solveig Strand Olsen og Janiche Lindsø fra Skogmo. Olsen har siden hun snakket med BAnett i mai født en sønn.

– Det er fint å høre de signalene vi får fra politikerne, det er nesten så vi begynner å tro at det skal skje noe, sier Olsen.

– Vi hører jo noe som er veldig positivt, sier Lindsø.