Onsdag behandlet kommunestyret barnehagestrukturen i Brønnøy. Det har vært forslag fra rådmannen om å legge ned Toftsundet barnehage for å spare penger. Dette har vært omstridt, og foreldre i barnehagen har reagert kraftig.

Storlien med tilleggsforslag

I formannskapet kom man til følgende vedtak, som også ble innstillingen til kommunestyret:

1. Brønnøy kommune opprettholder dagens barnehagestruktur.

2. Inntektssvikt i Brønnøy Barnehager styrkes med 700.000 for 2018. Midlene tas av ubundne driftsfond.

3. Budsjettet for Brønnøy Barnehager styrkes med 1,4 mill for 2019 i forbindelse med budsjettprosess for 2019 og økonomiplanarbeid.

Aasa Storlien (Sp) fremmet følgende forslag til tillegg.

«4. Rådmannen inngår forhandlinger med UL Fremgang angående reduksjon av husleien.»

– Jeg har vært på Toft og sett på barnehagen, og så hvor stor betydning den har for miljøet der ute. Vi betaler 25.000 kroner i måneden i leie, sa hun.

Lurte på meningen

Aps Magnar Solbakk lurte på hva meningen var.

– Jeg lurer litt på intensjonen med forslaget. Er det sånn at kvaliteten på lokalene er kjempegod, eller er det at de er dårlige, hvis de er dårlige burde mer av pengene brukes på å styrke dem. Hva er hensikten ut over at kommunen skal spare penger? spurte han.

Storlien konkretiserte at det var for å spare penger, av hensyn til at økomien var motivet for å kutte barnehagen.

– Det er mulig intensjonene er bra bak forslaget, men jeg syns det er en innblanding fra politikerne for det som for meg fremstår som ren drift. Det får være en administrativ sak å bidra til å finne inndekkingen. Jeg har ingen forutsetning for å si hva som er korrekt pris for Brønnøy kommune for å leie lokaler på Toft. Jeg kan ikke være med på å støtte forslaget, sa varaordfører Torstein Moe (V).

Trakk forslaget

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) var også uenig.

– Om vi nå sier at vi skal reforhandle sier kommunestyret opp avtalen. Da skal man begynne på nytt å forhandle. Ut fra det vi vet og har avtale på, jeg vet ikke hvor lang tid fremover det går, men vi har en avtale som går fremover i tid. Da forholder jeg meg til den avtalen, og går ikke for forslaget, sa han.

Storlien tilbydde seg å trekke forslaget, og gjorde så det.

Toftsundet legges ikke ned

Så stemte kommunestyret, og vedtok innstillingen fra formannskapet enstemmig.

Toftsundet barnehage blir altså ikke lagt ned.