Det nye serveringstilskuddet på Vega har fått navnet Palermo og åpnet dørene første gang fredag 11. mai. Daglig leder er Mehmet Kara. Med seg har han fire ansatte, der Aylin Refik Yashar skal drive restauranten.

— Det har gått veldig bra siden vi åpnet. Vegværingene har vært veldig flinke til å bestille mat hos oss, forteller Kara.

— Hvordan ser dere for dere at det skal gå og drive restaurant på helårsbasis på Vega?

— Vi tenkte at det er bra mange innbyggere på Vega og at et slikt sted er det verdt å satse på. Derfor kommer vi til å ha åpent hele året. Vi serverer italiensk mat som pizza og pasta, noen kebabretter, hamburgere og noen fiskeretter, forteller Kara.

De skal kun drive restauranten med alle rettigheter, men ikke motellfunksjonen.

— Vi kommer til å ha noen kvelder med band innimellom. Vi har allerede hatt en kveld med band. Tiden vil vise om vi gjør noe mer når det gjelder underholdning enn dette, sier Mehmet Kara.

Imens tar Yashar imot bestillinger over telefon.

— Vi har en del bestillinger, men vi regner med at det kommer til å bli mer besøkt når turistene kommer. Kanskje de kommer for fullt i neste uke, håper Aylin Refik Yashar.