Kyllingsalat med mango, koriander, marinert rødløk og urtevinaigrette
-Vaflene smakte som dem vi lager hjemme, synes Thoralf (Lalin) Johansen i den tidligere Ritz-gjengen som nå har samlet seg i sola hos Bjørg Gotaas på Goma.

Pig Wings og Nam Nam er blant rettene som Kristin Elisabeth Maasø og Bjørg Gotaas har på menyen til gjestene som ankommer i morgen. Det er også salat, pizza, nachos og hvitvisdampede blåskjell.

– Vi gleder oss veldig til å åpne dørene. Dette er varmrettene våre, men vi skal også ha  snitter, ciabatta, kaker og annet som er lett å ta med for dem som er på farten.  I dag prøvekjører vi  lunsjmenyen på håndverkere  og gode samarbeidspartnere som får prøvesmake, forteller Bjørg Gotaas.  Ganske straks kan hun ta imot de første lunsjegjestene Karina Syvertsen og Linn Nilsen.  De velger seg et bord med utsikt til Storgata, og får et menybrett å velge fra.

Duft av marinert kylling

Syvertsen og Nilsen som til vanlig jobber i Sparebank 1 i Brønnøysund, synes det er flott at byen nå får en ny kafé.

– Ja, vi trenger absolutt en kafé til her i Brønnøysund. Det er koselig at det blir litt liv i byen, sier Syvertsen. De velger seg kyllingsalat fra menyen, og dermed har kokk Kristin Elisabeth Maasø igang steikepanna på kjøkkenet. Duften av marinert kylling spres gjennom kafeen, mens Maasø danderer mango og små søte tomater på grønn salat med marinert rødløk.

– Vi er opptatt av god smak. Kyllingen skal være nystekt og  råvarene gode. Vi vil prøve å lage det meste av rettene fra bunnen av,  sier Maasø.  Resultatet av jobbingen blir godt mottatt ved kafébordet hos Syvertsen og Nilsen.

Kveldsåpent

– Å, det ser amazing ut. Og brødet vi har fått servert er kjempegodt, responderer gjestene.

Gammelgutta fra Ritz har samlet seg i sola utenfor,  hvor kafeén har bord og stoler til dem som vil spise ute. De har prøvesmakt kafeens vafler og kaffe.

Og om du ikke rekker kaféen til lunsj i dag, er det ingen krise. Menyen er tilgjengelig hele dagen, og  langt ut på kveld. Det blir også mulighet til drinker og annet godt å drikke.

– Vi  har kveldsåpent torsdag, fredag og lørdag. Under Rootsfestivalen vil vi ha natteåpent til 03. Vi håper det blir liv, og mye å gjøre på alle som jobber her, sier Gotaas.