Unødvendige sjanser

Kampens første mål kom i 13. minutt signert Tobias Lund Korsgaten, som sendte ballen forbi Sprint-keeperen med hodet.

Første omgang var preget av upresise pasninger og ble kanskje litt for rolig etter 1-0-scoringen. Det som berget BIL i første omgang var kanskje at også Sprint var upresise.

I andre omgang sikret Henning Gladsø 2-0 allerede i første spilleminutt. Andre omgang hadde mer trykk, men i 85. minutt reduserte Sprint til 2-1, og dette ble begynnelsen på noen i overkant spennende sluttminutter.

Med få minutter igjen var det like før det ble 2-2, og ett minutt eller to etter det igjen kom det nok en målsjanse, begge berget av keeper Tommy Horn. To unødvendige målsjanser.

Tommy berget BIL

– I dag var det Tommy Horn som berget tre poeng for dere, BIL-trener Alexander Ediassen?

– Ja, det var ei fantastisk redning. Men det var unødvendig å gjøre det så spennende. De scorer på dødball, og så blir vi nervøse og gjestene får energi. De sender alt oppover, og det blir vanskelig for oss. Det er klart, hadde de spilt hele kampen sånn, så hadde vi nok kontret en del. Vi kunne ledet med flere mål, mener Ediassen.

Han innrømmer at det var litt å gå på i første omgang.

– Vi er litt upresise i første, og snakket om det i pausen; om at vi måtte være flinkere til å bearbeide ballen, sier han.

Småguttelag-taktikk

Treneren er ikke med på at de ventet å vinne denne kampen.

– Men vi hadde snakket om at vi ikke skulle ta tre kamper på rad. Dessuten spilte vi med tre bake i dag, det er noe vi aldri har gjort på seniornivå. Jeg har tenkt på det lenge, det var sånn vi gjorde det med småguttelaget. Det er lettere å holde posession på ballen, det gir ekstra trygghet med tre stoppere. Dette var en god kamp, men vi ødela litt for oss selv, sier han.

Brønnøysunds lag:

1 Tommy Horn

3 Tobias Lund Korsgaten

4 Marius Heide Horn

7 Sevald Birk Bøkestad Andreassen

8 Andreas Blomstervik Hansten

9 Henning Borgen Gladsø

10 Adrian Alexander Sandvik

11 Nikolas Nordstrand Slotvik KAPTEIN

14 Isak Helstad Amundsen

15 Eskil Mikkelsen Svartis

27 August Einvik Kildal

Innbyttere:

29 Brayn Musoni

6 Fredrik Eide

18 Vebjørn Borgen Gladsø

22 Porntep Jørgensen

24 Joakim Stormo Halsen