Etter at alle sakene på sakskartet var behandlet ønsket fungerende møteleder og varaordfører Torstein Moe (V) at formannskapet i Brønnøy tok stilling til en annen sak som ikke stod på sakskartet.

Kan miste politiet som leietaker

Moe opplyste at kommunen, i lys av annonsering og redaksjonell omtale i Brønnøysunds Avis, trengte å gjøre noen vurderinger og ta et valg knyttet til at politiet nå har varslet at de er på jakt etter nye lokaler i Brønnøysund. Politiet er i dag, og har vært over flere tiår, leietakere hos Brønnøy kommune på rådhuset. Dermed kan prosessen politiet nå er inne i bety at kommunen mister en leietaker og får en relativt stor andel av rådhuset tilgjengelig.

Moe antydet at eiendomssjef Arnt-Ståle Sæthre, som var til stede i møtet, trengte noen signaler fra politikerne før han gikk fatt på oppgaven.

Men da denne saken berører et forretningsforhold mellom kommunen og en annen part, så ønsket varaordfører at formannskapet diskuterte bak lukkede dører om møtet burde lukkes for offentligheten. Dette med henvisning til paragraf §31 i kommuneloven, og i henhold til prosedyrereglene som beskrives i §31A.

Møtet ble deretter lukket i 10-15 minutter mens politikerne diskuterte. Da dørene ble åpnet igjen gjennomførte formannskapet en avstemning om hvorvidt selve saksbehandlingen skulle lukkes. Samtlige seks representanter stemte da imot å lukke møtet. Saksbehandlingen ble imidlertid svært kortfattet. Varaordfører Moe kom umiddelbart etter at lukke-avstemningen var gjennomført med de før nevnte signalene til eiendomssjefen.

Vil vurdere politiets krav

Moes signaler kan oppsummeres til at politikerne ønsker å vite fra eiendomsavdelingen om kommunen er i stand til å levere lokaler etter politiets spesifikasjoner, og hva dette eventuelt vil koste. Politikerne ønsker også å vite om det finnes et alternativt bruksområde for lokalene på rådhuset som politiet i dag benytter - hvis det skulle bli slik at politiet flytter ut i andre lokaler som leveres enten av kommunen eller andre.

Høyres Paul Birger Torgnes mente også at det var viktig å signalisere at politikerne ville gi sin støtte til et eventuelt ressursbehov som utløses av prosessen.

- Jeg tror vi må være inneforstått med at man antakelig vil trenge ekstern hjelp hvis man her vil gå på en utredning for å levere utvidede eller nye lokaler. Da synes jeg vi bør gi signaler allerede nå om at hvis det trengs utredningskapasitet så vil dette stilles til disposisjon, sa Torgnes.

Han fikk samtykkende nikk og aksept for dette hos de øvrige medlemmene. Eiendomssjef Arnt-Ståle Sæthre sa seg tilfreds med signalene han hadde fått, og saken ble dermed avsluttet i denne omgang.