Egenkomponert

Lørdag kveld er B-gjengen i Bangdal på Spillum. Selvsagt på spillejobb. De er naturlig nok glade.

– Det som er artig er at dette er en egenkomponert sang, og det er ikke tvil om at det er folket vi spiller for. Det føles utrolig bra. Det er også artig at vi fra Bindal vinner en låtkonkurranse. Det har vært med band fra hele Norge, det er jo en nasjonal konkurranse. Vi meldte oss mest på fordi vi var litt nysjerrige. Vi hadde ikke så store forventninger, men det er jo tydelig at vi har truffet noe, sier gitarist Hans Otto Helstad til BAnett.

Publikumsvinnere

B-gjengen har nemlig blitt kåret til publikumsvinnere, de er altså stemt frem av publikum. I tillegg ble bandet Kings of Valley juryvinnere.

Det syns Helstad er ekstra artig.

– Det er umåtelig flott. Det var publikumsprisen vi higet etter, det er publikum vi er ute og treffer. For vår del var det den prisen som var den gjeveste, i alle fall denne gangen, sier han.

Kjempefestival

Som del av seieren skal de opptre på hovedscenen under Steinkjerfestivalen og Woodlandfestivalen i Namsos.

– Er det litt nervepirrende?

– Hehe, ja, vi er fortsatt bindalinger, så det er noe vi setter utrolig stor pris på. Om det er nervepirrende vet vi ikke, men det er utrolig flott. Det er en ny arena der vi får vise oss frem. Jeg har ikke vært der annet at jeg vet det er en utrolig stor festival. Jeg ser jo bandlista som presenteres, det er en kjempefestival. Vi er beæret som får være med på noe sånt. Vi er kjempeglade for det, sier Helstad.

Tror tekstene treffer

Men hva er det som er spesielt med låta deres? I tillegg til «Blikket» deltok B-gjengen med «Taushet», som også fikk respektable stemmetall.

– Det er jo øret som hører, men jeg er helt overbevist om at låtene vi gir fra oss har noen tekster som kan være treffende for mange. Det er en tekst som er fin, mener han

Tekst- og musikkforfatter er Jørund Vegar Lislien. Helstad skryter av hans evner.

– Vi er styggelig heldige som har med oss Jørund. Han er en mann som sitter med flusst av ideer og er knakende kreativ på tekst og musikk rundt det. Dette er bare to av mange i en skattekiste.

Har mer i skattekista

Som en del av premien får de også studiotid på Rock City i Namsos. Den tiden skal brukes.

– Vi har mange skatter på lager i kista vår, og studiotid kommer kjærkomment med som en del av premien. Vi har allerede vært i studio med to sanger, så det er en ting vi kommer til å få god bruk for fremover. Jeg tror også det er lurt for å komme inn på det trønderske markedet, vi har vært på Vega før, og nå skal vi altså i studio i Namsos. Vi kjenner mye av folkene der. Både Eskil og Thomas Brøndbo, som på mange måter er forbilder for oss og allerede har hjulpet oss med tips og ideer, sier Helstad.

– Og i kveld spiller dere på Sommerfest i Bangdalen?

– Ja. Det som er så fantastisk er at vi er så priveligert, i sommer har vi lista tjåke fullt. Vi spiller på Bindalsdaggan, Rørvikdagan, Velfjorddagan og Kolvereiddagan. Og så spiller vi i Bangdalen i kveld, det kommer til å bli flott, sier han glad.