Forrige uke kom årets kokk og driver på Himmelblå-restauranten til Ylvingen. Nå gjør Espen Moseidjord seg klar til å ta imot de første gjestene til enkel servering neste uke og til offisiell åpning i sankthanshelgen.

Mat og seiling

Han kommer fra Hægeland nord for Kristiansand og har studert utviklingsøkonomi og blant annet jobbet ved den norske ambassaden på Filippinene. Moseidsjords nåværende yrkesvalg er nok preget av at han har jobbet ti år ved kristiansandsrestauranten Sjøhuset.

- Jeg har reist, jobbet og studert i mange deler av verden i 10- 15 år. Men etter hvert kjøpte jeg meg seilbåt og fant ut at mat og reiseliv var det som interessert meg mest, forteller han.

Kokk på skip

Interessene førte til at han ble kjent med Seil Norge-gründeren Emil Engebrigtsen, som nå har kjøpt Himmelblå-bygget på Ylvingen sammen med sin onkel. Engebrigtsen tilbudte Moseidjord jobben som kokk på Seil Norges flaggskip "Valiente". Moseidjord takket ja, og har stått for maten på seilturer langs Nord-Norge og ved Svalbard.

- Så ble jeg spurt om å drive restauranten på Ylvingen i sommer, og det hadde jeg veldig lyst til, sier han.

Restaurantenes offisielle navn er nå Himmelblå Ylvingen. Moseidjord satser på åpent dag og kveld i sommer, med lunsjretter og hovedretter. Med seg på laget har Frida Marie Feddersen (24).

-  Hun studerer juss i Bergen, er glad i mat og den vakre norske natur.