- I mange år har det vært for dårlige og små lokaler. Da vi flyttet inn var mange av betjentene som jobber her nå ikke født en gang, ler lensmann Roger Stangnes, tydelig lettet over at letingen etter nye lokaler nå er i gang.

Han begrunner den årelange stillstanden med at den omfattende politireformen som har preget politi-Norge de siste årene måtte falle på plass. Nå er det klart at kontoret i Brønnøysund må ha kapsitet til noen og tjue ansatte, inkludert sivile og studenter.

To betjenter overføres fra Sømna, der de eksisterende lokalene leies frem til april neste år. Betjentene skal dog jobbe fra kontoret i Brønnøysund.

Ytterligere vil det i enheten operativ utlending, i form av grensekontroll, ansettes én ny betjent på fast basis og én betjent i et halvt års prosjektstilling.

Sårt tiltrengt

Stangnes konkretiserer at det er Politiets Fellestjenester som er den offisielle søkeren, men at det også er en lokal prosjektorganisering som gjennomfører behovsprøvelser, samt at han selv sitter i en styringsgruppe.

- På det vis er dette prosjektet også lokalt forankret, sier Stangnes.

Han legger ikke skjul på at nye lokaler er sårt tiltrengt.

- Vi har virkelig sett frem til dette. Nå håper vi at mange i Brønnøysund har lyst til å tilby politiet et bygg, sier han.

Ønsker skytebane

Det inngår i annonsen fra Politiets Fellestjenester at politiets framtidige base i Brønnøysund må ligge mellom Tautra og Salhus i Brønnøysund, være på cirka 800 netto kvadratmeter og innflytningsklar senest fjerde kvartal 2019.

Det står også at politiet ønsker å utrede muligheten for innendørs skytebane.

- Vi ønsker å få et bygg så vi kan trene innendørs. Nå bruker vi sivile skytebaner i nærområdet, som er tungvint og dårlig egnet til vårt bruk, sier han, og peker på vinteren som spesielt utfordrende.