I november i fjor opplyste rådmann Pål Trælvik i Brønnøy medlemmene i driftsstyre I om at kommunen på det tidspunktet hadde brukt cirka 500.000 kroner på ekstern bistand til arbeidsmiljø-relaterte saker. Hovedsakelig var dette knyttet til bruk av firmaet Godt Arbeidsmiljø AS for å håndtere flere varslingssaker i kommunen. Informasjonen fra rådmannen ble gitt etter direkte spørsmål fra driftsstyremedlem Aasa Storlien (Sp).

Økning på 177.000

Til møtet i samme utvalg i forrige uke hadde Storlien på forhånd stilt flere spørsmål til rådmannen, og ett av disse gjaldt pengeforbruk på arbeidsmiljøsaker i kommunen. Storlien ønsket nå en oppdatert oversikt over hva kommunen har brukt på ekstern bistand.

Rådmann Pål Trælvik opplyser at det hittil i år og i fjor er brukt 677.000 kroner på slike tjenester. En økning på 177.000 fra det som ble opplyst i fjor. Rådmannen presiserte at denne summen ikke bare knyttes til håndtering av varslingssaker.

- Vi har blant annet benyttet eksterne til å holde dialogkonferanser eksempelvis innenfor pleie og omsorg. Vi har fått gjennomført skikk og usikk-kurs, og flere andre tjenester. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra områdene på dette, sa Trælvik.

Rådmannen fikk deretter spørsmål fra driftsstyret om kjøp av slike tjenester var anbudsutsatt siden totalsummen nå har steget godt over 500.000 kroner.

- Det er ingen anbudsproblematikk her siden denne totalsummen fordeler seg på en rekke ulike prosjekter. Vi bruker eksterne firma når områdelederne melder at de har behov for ulike tjenester, svarte Trælvik.

Ønsker plan for brannstasjonen

Storlien stilte i samme møte spørsmål om hva som skjer med brannstasjonen i Sørbyen. Hun mener bygget er en utskammelse for byen og ønsket en tilbakemelding på om noe var på gang for å bøte på situasjonen.

Rådmannen svarte at det jobbes med dette, og at en sak vil bli lagt fram for politisk behandling.

- Denne saken gjelder fire interessante kultyrbygg i kommunen. I tillegg til brannstasjonen gjelder dette den gamle skolen på Nordhus, den gamle sykestuen i sentrum og og de eldste byggene på Reinfjord Lille. Det dreier seg om en sak fra Magnar Solbakk (kulturkonsulent) på ivaretakelse av disse byggene, sa Trælvik.

Han mener det er behov for å se på situasjonen.

- Det er trist å se at brannstasjonen ser ut som den har gjort, bare litt verre, sa rådmannen.

Storlien sa seg tilfreds med dette svaret.