Det er i tirsdagens Brønnøysunds Avis at Politiets fellestjenster søker etter nye lokaler til lensmannskontoret i Brønnøysund.

Dagens lokaler er trange, noe som ikke akkurat ble bedret av at lensmannskontoret i Sømna er lagt ned, og tjenestemennene derfra nå arbeider fra Brønnøysund.

– Bare en markedsundersøkelse for å finne ut hvilket marked det er for slike lokaler, og ingen forplikter seg til noe ved å ta kontakt, sier Nina Strøm hos Politiets fellestjenester til BAnett.

I annonsen stiller politiet visse krav til nye lokaler.

  • Det skal ligge sentralt i Brønnøysund fra Tautra i sør til Salhus i nord.

  • Det kan ikke ligge i enden av en blindgate, eller et sted med bare bruforbindelse til fastlandet.

  • Lokalene må være «moderne, fleksible og energieffektive», cirka 800m2 netto (eksklusiv garasjeplasser og skytebane) i eksisterende, rehabiliterte eller nye lokaler.

  • Lokalene må ha enkel adkomst, helst fra gateplan, og tilfredstille alle krav til universell utforming og sikkerhetsmessig egnet.

  • Kontorene skal inneholde kontorer, møterom, spiserom m.m., utstede pass og betjene en arrest, det vil være behov serverrom o.l.

  • Det må være mulighet for egne separate innganger for publikum og de ansatte, innvendig parkering for politiets kjøretøy (fem stykker) med separat utkjøring/port, og mulighet for øvrig parkering både for politiet og publikum.

  • Politiet ønsker også å utrede mulighet for innendørs skytebane i nye lokaler.

Det fremgår også av annonsen at innleieprosessen vil følge instruks om håndtering av bygge- og leiesaker i statlig sivil sektor, og at aktuelle interessenter vil bli invitert videre med i prosessen, så lenge besluttende myndighet godkjenner det. Interessenter må melde sine alternativ innen 13. august. Det er lagt opp til en leieperiode på 20 år.