Først sang Sandra Johansen oss vakkert nesten i søvn  med Bremnesvisa "Grågåsa" i bandet Hjertelig velkommen. Deretter byttet  hun scene og band. Den som ikke hadde rukket å våkne inntil da, gjorde det definitivt da Nordavind med Johansen i front, slapp løs låtene "Good bye angels " og "Dark necessities" av Red hot chilipepper",(se video av Nordavind fremføre låten)  "Seven nation army" av The White stripes, The kill av "Thirty seconds to mars" og Avicii-låta "Ten more days".  Her var det uredd gitarfunk og klar levering med en svært moden, tøff og flott vokalist som behersker hele stemmeregisteret fra topp til bunn.

Fantastisk bra

- Å komme hit å få høre så fantastisk musikk er bare så fantastisk bra, utbryter mangeårig musiker Rune Brennvik,  mens Jan Iversen konstaterer at Nordavind presterer likestilt med alt som er av veletablerte artister i dag.

-Jeg bare elsker progrock, og dette er progrock på det beste. Jeg håper vi får høre mye mer til dette i årene fremover, sier Iversen som selv sang og spilte i EtCetera i dag.

Bandet Nordavind stod på Musikkfest-scenen også i fjor, og ble hyllet for sin mestring av rocke-funk formatet. Da bestod bandet av Eirik Engen Steinsholm (trommer), Helge Andre Løkeland (gitar), Kristian Larsen Hestås (bass), Kristine Synnøve Sæthre Lind (piano) og sangerne Sandra Johansen og Stine Wiik Sandøy. I dag var Sandra Johansen vokalist alene, og tagentene stod urørt. Men det stod ikke tilbake på prestasjon fra bandets øvrige medlemmer som ga det de hadde.

-Jeg tror jeg har verdens beste gitarister med meg, roser Johansen som selv blir kastet i været av gutta etter konserten.

Imponert og glad

Arrangør Stein Brekk i KompEvent AS er også både imponert og glad for alt han har sett og hørt i løpet av dagen.

- Her har vært mye mer folk i byen enn en vanlig lørdag, folk koser seg og er blide. Det er kjempekoselig, og akkurat slik jeg håpet at det skulle bli, sier Brekk.  Han er også glad for tilbakemeldingen fra debutbandet Then there were 6, som opplever at arrangmentet har blitt et viktig sted å få vise seg frem for unge artister i Brønnøy.

- Ja, jeg håper at vi treffer noe der. Det er klart at de unge her får spille for mange folk de ellers ikke ville fått som publikum. Samtidig får de dele scener med musikere som har holdt på i både tyve og tredve år. Å få den mixen er kjempebra. For nye artister er det kjempeviktig å ha noen å se opp til, og lære av, sier Brekk.

Tretten band på programmet

Tretten kan også være et lykketall. For fjerde gang arrangeres det musikkfest i Brønnøy, og til sammen tretten band, duoer og kor entrer scenen på Kred og Lokalmatbutikken.

-Vi gleder oss, sier Kirsti Vedal som sammen med store og små i familien har møtt opp for å høre EtCetera,  bandet som har  eksistert i godt over 10 år, og som består i dag av Geir Horn, gitar, Dagfinn Torgersen, gitar og sang, Jan Iversen, orgel/piano og sang, Jan Rasch, bass og Tor-Gunnar Kristiansen, trommer. De spiller rockelåter som de liker, og låter som ingen andre har spilt tidligere. Nå kommer de opp fra kjelleren for at publikum også skal få høre noe av det de driver med.

Etter at Etcetera har innledet showet, er det klart for Strengeleik med Rune Brennvik og Vidar Tilrem. De avholdt første strengeleiktime i fjor, og i år blir det oppfølging på strengeleikens mysterier.

- De to scenene på Kred og Lokalmatbutikken fungerer godt sammen, og publikum har kort vei mellom den. Bandene som skal ha lydanlegg spiller på Kred, mens de mer akustiske artistene spiller på Lokalmatbutikken, forklarer arrangør Stein Brekk i KompEvent.

På Kred spiller artistene i denne rekkefølgen: EtCetera, Nora og Karoline, Then there were 6, Kor i Øyan, Kulturskolen: M1, Marthe og Malin og ScorpiYoungs, Nordavind og Thorgrim Johansen med venner.

På Lokalmatbutikken er det følgende program: Rune og Vidars strengeleiktime, Hjertelig Velkommen!, Stearinlystrioen og Brødrene Brennvik akustisk.

Saken er oppdatert fortløpende under arrangementet.

Vokalist Sandra Johansen og gutta i bandet Nordavind blåste hatten av publikum i dag.
Karoline Schjølberg, Tobias Bjørgan, Emine Vågan, Kiristi Vedal med Leah (1) på fanget, Ingebjørg og Odd Arne Vedal
Både inne og her ute i Storgata er det scene med musikalske innslag i dag
Sandra Johnsen synger med bandet "Hjertelig velkommen"