Brønnøy kommune har søkt etter barnehageleder, og søknadsfristen gikk ut fredag 1. juni.

Søkerlisten

Søkerlisten består av to personer, én kvinne og én mann. Ingen av søkerne er unntatt offentlighet. Begge bor i dag i Brønnøy.

1. Kåre Johan Råbakk (37), SLT-koordinator, Brønnøy, mann

2. Liv Anne Grubbmo (49), kulturskolelærer, Brønnøy, kvinne

Intern utlysning

Det har skapt kritikk at utlysningen har vært intern. Da dette ble kritisert av Merethe Blomstervik Paulsen i utdanningsforbundet, begrunnet rådmann Pål Trælvik intern utlysning slik:

– Det jeg skulle sagt var at vi primært ønsker ekstern utlysning, men på grunn av tiden ble hovedtillitsvalgt med på intern utlysning, sa han til BAnett da.

Ba om kompetanse

Den interne utlysningsteksten ble i denne sammenhengen sendt til BAnett, og i den fremgår det at det søktes etter barnehageleder i Brønnøy barnehage, som for tiden (som er ordlyden i søknaden) består av fem hus, tre i Brønnøysund, ett i Velfjord og ett på Torgøyan.

Det ble påpekt at Brønnøy barnehage er eget ansvarsområde som rapporterer til oppvekstsjef. Administrativ organisering er barnehageleder og fem styrere (det påpektes at også dette er «for tiden»).

Ifølge utlysningen burde kandidater ha barnehagefaglig kompetanse fra høyskole/universitet, lederutdanning fra høyskole/universitet og dokumentert styrererfaring.