Det var Vega som kom best i gang og allerede etter to minutter satte de inn 1-0 til stor fornøyelse for de ca 60 fremmøtte. Espen Wiks lobb inn ble nydelig ekspedert med en ny lobb fra Kenneth Rakvaag over en utrusende keeper. Vegas trener Jon Wika var likevel skuffet etter kampen.

– Dette er en kamp vi skulle vinne, og vi kom godt i gang. Det røde kortet til Jonas (Møller) ødela litt for oss, da vi måtte legge oss bakpå og slippe unguttene til Mosjøen inn i kampen, sa Wika etter kampen.

Ny formasjon

På straffesparket etter den nevnte taklingen, ti minutter før pause, utliknet gjestene, og kampen endret karakter. Vega måtte endre til en 1-4-3-2-formasjon, og selv om de kjempet hardt var det de blåkledde som eide kampen herfra og inn.

Etter pause bølget det først fram og tilbake en del, men skader og treningsgrunnlaget hos hjemmelaget begynte å vise tegn på hvor dette bar. Tydelig slitne spillere kom oftere inn i situasjoner litt sent og frustrasjonen bredte seg litt hos begge lag. I midten av omgangen skjedde det mye, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre, men to gode keepere holdt sine respektive lag inne i kampen.

Nytt rødt kort

Bare minutter før slutt fikk Mosjøen annullert et mål på grunn av angrep på keeper. Under minuttet senere lå allikevel vinnermålet i nota etter en nydelig heading utagbart for keeper.

Like etterpå havnet Vegas gode keeper i klammeri med en motstander og situasjonen endte med gult kort til begge to. Om det var disse to episodene som fikk Breivik til å miste hodet vites ikke, men han fikk i alle fall direkte rødt for slag på motstander og Vega måtte avslutte med ni mann. Trist avslutning og trist sluttresultat på en ellers ganske sterk dag for Vegas herrer.