Salhus, som også spiller for BILs a-lag i fotball, har vært i Praha og deltatt i EUSA-turnering i futsal.

– Det er et lag fra Kristiansand, Lund futsal, som meldte seg på IFS-NM i november. De vant den turneringen, og ble kvalifisert til turneringen i Praha. Så var det så mange som hadde eksamen på laget, og da ble jeg spurt og ble med, forteller Salhus til BAnett fredag.

Tapte alle kampene

Han mener det gikk greit, selv om laget ikke reiste seirende hjem.

– Det gikk egentlig helt greit med de forutsetningene vi hadde før vi begynte. Vi stilte uten innbyttere og én spiller med brukket fot som styrte oss. Han var med bare for å hjelpe oss med utstyr og slikt. Vi tapte alle kampene, men det kom av at vi spilte tyve minutter ganger to, og uten innbytter blir det hardt. De andre lagene spilte med 14 spillere og tre-fire trenere. Det var som regel ett eller to mål fra vår kant i første omgang, men i andre omgang var vi helt utslitt, sier han.

Det var altså alt annet enn lett.

– Det var veldig høyt nivå på alle lagene vi møtte, vi måtte forsvare oss i førti minutter.

Flotte forhold

Forholdene i Praha betegner han som veldig bra.

– Den hallen vi spilte i hadde EM i Futsal i 2014, så det var veldig fin hall, sier han.

De betalte reisen selv, men fikk sponset hotell og opphold av IFS. Og selv om de for det meste spilte futsal ble det også litt tid for sightseeing.

– Vi hadde en fridag der vi gikk litt. Vi var så slitne at vi ikke rakk så mye, men tok en liten tur i gamlebyen, og var heldige med været, legger han til.