Onsdag ettermiddag var dugnadsgjengen i Hilstad I.L. i full gang med de siste forberedelsene til dansegalla i helgen som kommer.

Det blir gjensyn med blant annet Ingemars på scenen. Dette er tatt i 2015. Foto: Karin Trøan

På de to grusbanene ved Gimle ble banen og dekket klargjort av traktorgjengen der de besøkende skal campe under arrangementet. Nestleder for dansegallaen, John Vangstad har oversikt over de 150 campingvognene og bobilene som skal stå der. Det er klargjort med brannslanger, rømningsveier og strøm til alle.

Ny informasjonsbod

Plassen foran Gimle gjøres klar for gjestene med bobil.

Formann i Hilstad I.L. Geir Lien kan fortelle at nytt denne gangen er at det er etablert resepsjon og informasjonsbod nede ved Velfjordsenteret. Der kan de besøkende få kjøpt billetter og T-skjorter, samt bli informert over hva som skal skje i helga. Adrian Jørgensen skal spille og synge i teltet fredag kveld, og varme opp publikum før Fernandoz inntar scenen. Lørdag spiller dansebandet Ingemars. Det har blitt en tradisjon å servere gratis frokost begge dagene og de besøkende må vise fram armbånd i døra som et bevis for at de har kjøpt billetter.

Dansebandturister

Da BA besøkte arrangørene onsdag ettermiddag kom den første bobilen til informasjonsboden. Ekteparet Steinar og Marianne Tendvall kom kjørende i bobil fra Meløy i Nordland.

– Det er 8. eller 9. gangen vi er på dansegalla i Velfjord og her stortrives vi. I løpet av sommeren besøker vi 5–6 dansefestivaler rundt om i Norge, så vi har blitt godt kjent med miljøet, smiler de.

Gratis frokost

Frank Tore Dypaune (t.v.), John Vangstad og Geir Lien har etter hvert fått solid rutine på dette arrangementet. Foto: Karin Trøan

Nestleder i Hilstad I.L. og frokostgeneral, Frank Tore Dypaune var i full gang med å laste ned påleggsvarer, som sild, laks, kaviar og diverse fra bilen til Vega delikatesser. Han lover førsteklasses frokost begge dagene. Foruten gratis frokost til alle som har kjøpt billetter, så arrangeres det bussturer til Brønnøy Kalk sitt anlegg på Akselberg. Det har blitt veldig populært og de besøkende blir kjørt gjennom hele anlegget og ned til utskipningshavna ved Remman. Båthavna ved Helgeland museum i sentrum av Hommelstø er klargjort for dem som kommer med båt.

—Vi har hatt et godt samarbeid med Marine Harvest, som har hjulpet oss med å utvide båthavna, sier Geir Lien. Det er også ferdigstilt fine turstier fra Velfjordsenteret og oppover til Gimle, så de som bor på campingen kan gå lette turer på grusveier ute i skogen. Det ser ut til at værgudene er på vår side i helga og nå ser vi fram til en fantastisk festivalhelg, sier Lien.

Dansebandgeneralen Karina Lande stakk også innom og kunne opplyse at de har stålkontroll på hele arrangementet og ønsker alle velkommen til en trivelig helg i Velfjord.