Det sier Marie Berg (9), som stolt viser frem tovet ull til farmor Randi Nygård.

– Det er artig, dette vil jeg gjøre mer av, sier Marie videre til BAnett.

Hun mener det er enkelt å forstår hvordan man skal gjøre det.

– Det er ikke så vanskelig, slår hun fast.

En gjeng tredjeklassinger fra BBU har tirsdag og onsdag hatt litt alternativ skole. På Tørrfiskbrygga får de lære om «gamle dager» ved å prøve seg på slikt man gjorde før i tida. Det er fire poster; å leke gamle leker, å tove og spinne ull, å spikke seljefløyte og å fiske fra flytekaia. Og alt foregår på Tørrfiskbrygga i et samarbeid mellom skolen og Husflidlaget.

– Dette er en tanke jeg og Eva Kvaløy Olsen, som er leder i Husflidlaget, snakket om. Eva er pensjonert lærer, og vi har vært kolleger i flere år. Jeg er også med i Husflidlaget, og det er vel bare en tanke som har vokst frem og blitt til noe over tid, sier Laila Hallvig, som er lærer ved BBU.

– Legges det opp til slike arrangement i læreplaner?

– De skal jo gjøre en del sånne ting. Det blir ofte slik at man ser en film om temaet og gjør enkle ting i klasserommet. Men nå hadde vi på grunn av Eva og husflidslaget mulighet til å komme til brygga, dette å komme ut av skolebygningen var en kjempesjanse å få. Jeg ser at ungene har godt av å være i et annet miljø, sier hun.

Med seg har de også gode hjelpere blant annet besteforeldre.

Opprinnelig skulle det bare være én aktivitet.

– Det startet med at vi skulle holde på med å ulla og se hvordan man behandlet den både med å spinne og tove. Men vi hadde en stor gruppe, og 20 stykker i det rommet samtidig ville blitt for mye. Så vi begynte å snakke om flere aktiviteter. Det å bruke kniv er noe unger liker å gjøre, så fikk vi mulighet til det. Så hadde vi fedre og bestefedre som var kløppere til å lage seljefløyte. Så snakket vi om leker i gamledager, og tenkte på at vi begynner å bli litt i årene vi også. De lekene vi lekte leker ikke ungene lenger. Siden vi var ved tørrfiskbrygga tenkte vi også at de skulle få prøve litt fisking, sier Hallvig.

Lærer Laila Hallvig kaster med stanga.