De fire konfirmantene som valgte kirkelig seremoni fikk en flott formiddag både inne i og utafor den vakre Vevelstad kirke. Overhøringsgudstjenesten var unnagjort fredag, og prest Kristina Koskevica skrøt av sine konfirmantelever.

Prest Kristina Koskevica sammen med sine konfirmanter: Liv Selnes, Jenny Oknes, Isak Hansen og Kristoffer Ellingsen

- Dere var så flinke på overhøringen, jeg er så stolt av dere, sa hun.

En påminner

Som et symbol helte presten vann i dåpsfatet, ikke fordi det var dåp, men fordi konfirmasjonen er en dåpspåminnelse.

- Dere er født på ny av vann og ånd, sa presten.

- Vi feirer at dere ble døpt, og at dere fortsatt ønsker å stå i den tro. Vi feirer også konfirmasjon for at dere er til, dere er unike, sa presten.

- Foreldre og familie er glade i dere og stolte av dere, sa hun blant annet i sin tale til de fine ungdommene.

Presten minte også på at det er viktig å gjøre de små hellige handlingene, som for eksempel å si bordbønn.

- Troen er som et lite frø som blir lagt i jord, som trenger sol, varme og næring for å vokse. Hun minte også ungdommene på at  det er normalt å ha tunge dager og tvil i troen.

På kirkebakken

På kirkebakken. Folk benyttet anledningen til "prate kjenning".

Siden været var så hyggelig samlet folk seg utafor kirka for å prate kjenning og ta bilder. Det minte veldig om før i tiden da det å møtes på kirkebakken var et av årets høydepunkter. Folk kom i sine (ro)båter fra bygdene rundt kommunesenteret for å gå i kirke på konfirmasjonssøndagen, og kanskje like viktig -  for å treffe folk og slå av en prat og høre nytt.

Det var et yrende liv, men da var også "masjonssøndagen" lang, med  overhøring og konfirmasjonssermoni først. Så var det en times pause før nattverdsgudstjenesten etter det igjen.

Også denne søndagen var det anledning til å ta imot nattverd - noe både konfirmantene og mange i menigheten benyttet seg av.

Før borgelig alternativ var et faktum, var det mange konfirmanter som ikke "gikk til alters", som de sa. Det var helst guttene som sto over det tilbudet, slik det var i tidligere tider.

Konfirmantene i årets kull kan se tilbake på en fin søndag med fullsatt kirke, og en flott ytre ramme rundt seremonien. Det var virkelig en Guds velsignelse over formiddagen - ettermiddagen ble nemlig både våt og vindfull.