Duskregnet på verdensarvøya sørget for en god bane, samtidig som det nok skremte mange fra å dra på kamp. Det skulle de nok ha gjort, for lørdagens oppgjør mot Sandnessjøen 2 ble en langt mer underholdende affære enn forrige kamp mot Sømna, selv om det ikke akkurat er sambafotball som spilles.

Trippelsjanse

Etter flere sjanser for begge lag fikk Vega hjørnespark etter 14 minutter. Mye klabb og babb, noen dårlige klareringer og et tverrliggertreff senere, fant hodet til alltid hardtabeidende Frank G. Nilssen ballen, som duppet over alle og i mål. Fortjent ledelse og jubel blant det som etter hvert ble om lag 50 tilskuere.

Vega dominerte spillet i første omgang, med mye tyngde på topp og lett gjenkjennelige lange baller, noe spissoverraskelsen Frank Nilssen til tider slet med tempomessig. Lite slår allikevel viljen til Nilsen, som er en meget viktig brikke for gultrøyene. Frustrerte Sandnessjø-spillere fikk ikke til mye i første omgang. Dette ga seg utslag i noen beskjeder i retning dommertrioen, men en myndig Jan Solbakk er ikke den som lar seg affisere av slikt og ga klar beskjed om hvem som var kampleder.

Kenneth «Chippen» Breivik

Kallenavnet «Chippen» skal visstnok være opptatt, men etter 36 minutter kjempet Kenneth Breivik inn 2-0 til Vega og den lekre chippen kan gjerne få leve videre en stund via et kallenavn. Fornøyde Vega-spillere kunne dermed gå i garderoben med tomålsledelse, kanskje vel vitende om at den neste omgangen skulle bli betraktelig tyngre.

– Vi er ikke godt nok trent. Det er helt tydelig, sier Vega-kaptein Frank Nilssen etter kampen.

– I pausen ble det mye snakk om onder, og vi skjønte at det kom til å bli tøft.

Sandnessjøen snudde kampen

Allerede seks minutter ut i andre fikk man se tydelig at SIL hadde skumle planer, og kun en god benparade fra Vegas keeper gjorde at jubelen måtte vente. De mange halvsjansene i starten av andre omgang ble til slutt omsatt i mål. Etter ti minutter virket Vega-forsvaret nesten desorientert og ga bort sjansen som førte til redusering.

– Vi brukte pausen til å snakke om at vi måtte gjøre det vi kom hit for, forklarte Sandnessjøens trener under kampen.

– Vi skal øke tempoet, spesielt på midtbanen, slik at våre unge spillere får gjøre det de skal være bedre enn Vega på.

Flere mål og poengdeling

Etter 66 minutter var det klart for utlikning. Dette målet må nok Vegas keeper John Arild Breivik ta mye av skylden for, da han gikk ut på veldig spiss vinkel i en situasjon der is i magen kanskje ville betalt seg for hjemmelaget.

Det var ikke bare keeperen som mistet hodet noe i denne perioden, og dommer Solbakk måtte igjen hente opp det gule kortet etter en ettersleng fra Andreas Breivik.

En bedre trent og mer teknisk motstander fikk altså brakt hjemmelaget ut av balanse, og med manglende press åpnet det seg nye sjanser for ungguttene fra Alstahaug, som enkelt satte inn 3-2 på det påfølgende frisparket.

Direkte fra avspark kunne kampen blitt avgjort til fordel for gjestene. Etter å ha gitt bort ballen var det bare avslutterens udyktighet som gjorde at det i stedet for 4-2 ble et skudd himmelhøyt over. 17 minutter før slutt ble det i stedet klart for ny utlikning. Denne gangen var det en stuss fra Kenneth Rakvaag som ble kjempet inn av Espen Wik, og hjemmepublikum og benk øynet håp om poeng.

De siste ti-femten minuttene bølget kampen fram og tilbake, og begge lag kunne avgjort til sin fordel. Blant annet fikk Vegas keeper gjort opp for sin opptreden tidligere i kampen og reddet poenget for Vega med en herlig parade.

– Vi er fornøyd, sier Frank Nilsen etter kampen.

– Etter en god førsteomgang kommer en skikkelig dårlig andre, og ett poeng her er helt greit.

Kampfakta

Sparbanen, Vega, 19.5.2018

6. divisjon avd 2 Helgeland

IL Vega – Sandnessjøen 2          3-3 (2-0)

Vegas tropp: Håvard Møller Schjølberg, Kim Roger Fredriksen, Andreas Breivik, Jonas Møller, Hamse Abdi Hussein, Kenneth Breivik, Jonas Wik, Kenneth Rakvaag, Kent-André Løbeck, Espen Wik, John Arild Breivk, Brage Arntsen, Gynther Pettersen, Abikbakar Hamse Abdi Hussein, Cluadio Couthino, Frank G Nilsen.

Sandnessjøens tropp: Torstein Hofstad-Fjellet, Andreas Osen, Leon Ludviksen, Stian Håve, Stian Theting, Elias Abdulkarim Godo, Henrik Solheim, Simen Sørra, Marius Martinsen, Jo Jørgensen, Muaz Muhammad Alo, Kristian Kristiansen, Hasan Alshaebany, Jesper Eriksen, Markus Guttormsen.

Vegas beste: Frank G Nilsen. Alltid hardtarbeidende. Står frem som en skikkelig kaptein, og setter Vegas første mål fra en uvant spissposisjon.