- Vi er bekymret for at ildspåsettelsene i bygget skal gjøre ytterligere skader. Hvis vi må ut for å slukke en brann som har satt seg ordentlig i dette bygget så får vi store utfordringer og store kostnader. Det vil koste kommunen dyrt å ta ned en ordentlig brann i det bygget, sier Hanssen.

Han viser også til at det finnes et fryseranlegg i kjelleren på bygget som han mener fortsatt inneholder ammoniakk.

- Anlegget er tømt, men man greier aldri å tømme et slikt anlegg helt. Det var over 4.000 liter ammoniakk i anlegget opprinnelig. Skulle det skje en lekkasje, eksempelvis på grunn av hærverk, så håndterer vi det også, men vi kan risikere å måtte evakuere hele området rundt. Gjøres det skader som utløser lekkasje på anlegget så kan de som gjør dette også skade seg veldig alvorlig. Ammoniakk er ikke umiddelbart dødelig, men kan forårsake blant annet lungeødem og andre alvorlige tilstander, sier brannsjefen.

Brannvesenet i Brønnøy har egne kriseplaner, som det er øvet på, for håndtering av en eventuell ammoniakklekkasje fra slakteriet. Blant annet kan en lekkasje innebære at skoler og andre bygninger i nærheten må evakueres.

- Vi hadde en slik sak da det gamle fryseriet i Galeasen-bygget ble omgjort og bygget om til ulike kontor- og boliglokaler. Da de rev anlegget startet de med kjøleanlegget. Det var tømt, men arbeidet medførte faktisk at mesteparten av sentrum måtte evakueres. Vi kan altså få samme tilfelle på slakteriet, sier Hanssen.

- Hva bør gjøres her?

- Politiet har gjort et kjempetiltak ved å forby opphold ved og i bygget, men det må også sikres. Noen må ta ansvar. Om nødvendig må det sveises igjen. Dette er et objekt som vil bli et stort og stygt problem for Brønnøy over flere tiår tid hvis ikke det gjøres noe. Det er farlig bygg. Det var et risikobygg så lenge det var drift der og er det fortsatt nå. Nå ser vi samtidig at folk går inn for å ødelegge det. Ungdommer går inn i bygget for å gjøre hærverk og tenne branner. Dette er det en betydelig fare ved, sier brannsjefen.