Ikke at 5-3 (som ble det offisielle resultatet) er noe å være lei seg for, tidligere års resultat tatt i betraktning. Men det ble altså tap.

Russen stilte som normalt med et overlegent lag hva angår antall. Og begge lag inkluderte et visst antall a-lagsspillere.

Politioverbetjent Jan Solbakk satte inn kampens første mål, og uttalte i den sammeheng at han ville at avisen noterte dette ned.

Hans fremste øyeblikk i kampen var kanskje likevel da Solbakk løftet hånden og berørte ballen, slik at han påvirket ballegemets retning. Dommer Leif Morten Slotvik blåste selvfølgelig.

BAnett erfarer at Solbakk ofte liker å se på seg selv som brønnøypolitiets Diego Maradona, så det er nok uten tvil Guds hånd som er inne i bildet her.

Det ble også god tid til sprell. Ei lita jente som passerte BAnetts utskremte fotograf uttalte spurte på et tidspunkt:

– Hvorfor kan ikke dette være en ærlig og redelig kamp, og ikke en herjebane?!

Politistudent Oliver Unwin bæres av banen.

Mjo. Det er noe i det. Samtidig skal det jo være litt sprell. Den som fikk lide mest var nok politistudent Oliver Unwin. Først ble han plukket opp av en russe-commando som entret banen, og dro ham med seg til et tre ved siden av BILs klubbhus. Her ble han forsøkt bundet fast, helt til representanter for brannvesenet (her bør det nevnes at medlemmer av ambulansetjenesten hadde infiltrert brannmannskapene på lumpent vis) bidro med frigjøring - om enn uten bruk av frigjøringsutstyret.

Brannvesenet bør også nevnes - de tok i år russens side. Kanskje fordi de kjørte dit i rød bil? Det vites ikke. Men med bra trykk fra brannslangen ble politiet tidvis litt bløtere enn de normalt skal være.

Også politibetjent Jørn Stian Brønmo Elden fikk gjennomgå - blant andre.

Kampen endte som sagt offisielt 5-3, men Jan «Maradona» Solbakk understreker at den egentlig endte 6-3. Så får leseren selv velge om man vil legge vekt på Solbakks eller Øystein Nordhuus regneferdigheter.

Politibetjent Jørn-Stian Brønmo Elden må kjempe seg fri fra russejentene. Foto: Simon Aldra